Diyarbakır iş camiası yasta: Raif Türk hayatını kaybetti

Diyarbakır iş camiası yasta: Raif Türk hayatını kaybetti
Son dakika: Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk'ün vefat haberi iş camiasını yasa boğdu. Türk, bir ay önce kendi adına yaptırdığı okulun bahçesinden son yolculuğuna uğurlandı.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Türk, Ankara’da özel bir hastanede kalp kapakçığı ameliyatı olurken yaşamını yitirdi. Türk, daha önce de karaciğer yetmezliği tedavisi görmüştü.

Türk için kendi adını taşıyan okulda tören yapıldı

Aynı zamanda Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı olan Türk, daha önce karaciğer yetmezliği tedavisi görmüştü. Türk, Ankara’da özel bir hastanede kalp kapakçığı ameliyatı olurken yaşamını yitirdi. İş insanı Türk’ün naaşı bugün uçakla Diyarbakır'a getirildi. Türk için bir ay önce kendi adına yaptırdığı okulun bahçesinde tören düzenlendi. Törene HDP, AK Parti, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Türk gözyaşları arasında Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kendi adını taşıyan okulun açılışını yapmıştı

Türk, 1 ay önce Bağlar İlçesi'nde kendi adını taşıyan çok modern bir okul yaptırmıştı. 35 milyona mal olan Raif Türk İlkokulu’nda, 32 derslik ve 9 atölye, bir halı sahası, iki basketbol ve voleybol sahası ve iki çocuk oyun parkı bulunuyor.

'Hiçbir başarı bu okul kadar beni gururlandırmadı'

Okul açılışında konuşan Türk, “Hayatım boyunca yaptığım işler ve elde ettiğim başarıların hiçbiri bu okul kadar beni gururlandırmadı” demişti.

Raif Türk kimdir?

Diyarbakır'da dünyaya gelen Raif Türk, çobanlık yaptı, öğretmenlik okudu ancak gazeteci olmaya karar verdi. Uzun yılar gazetecilik yaptıktan sonra madencilik sektörüne girdi. Mermer ocakçılığı yaparak iş dünyasına adım attı. Sektöre yedi çeşit taş ve iki fabrika kazandırdı. Raif Türk, Diyarbakır’da madencilik sektörünün önemli isimlerindendi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.