Diyarbakır kayyımından 5 dakikalık filme dudak uçuklatan ücret!

Diyarbakır kayyımından 5 dakikalık filme dudak uçuklatan ücret!
DEM Parti’den önceki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı, 5 dakikalık “Diyarbakır’ı yaşa senfonik bestesi ve imaj” tanıtım filmi için milyonlarca lira harcadığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığındaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı 2023 yılında “Diyarbakır’ı yaşa senfonik bestesi ve imaj” tanıtım filmi için doğrudan temin yöntemiyle alım yapılmak üzere Kısa Metraj Film, Reklam, Prodüksiyon Şirketi ile anlaştığı ve şirkete 5 dakikalık tanıtım filmi için yüklü miktarda para ödediği ortaya çıktı.

MA’nın haberine göre, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile söz konusu şirket arasında yapılan sözleşme doğrultusunda hazırlanan 5 dakikalık tanıtım filmi için 4 milyon TL bedel belirlendi.

diyarbakir-film11.webp

Şişirilen gider kalemleri

Sözleşmede, Senfoni Orkestrası’nın 2 günlük çekimleri için 50’si İstanbul, 200’ü Diyarbakır olmak üzere 250 günlük yurtiçi konaklama, 4 adet birinci sınıf Almanya-Türkiye uçak bileti, 16 adet Almanya-Türkiye normal bilet, yurtiçi 250 uçak bileti, yurtiçi transferler için 12 günlük VIP minibüs, bin öğün yemek organizasyonu gibi gider kalemlerine yer verildi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun da yer aldığı lansmanla tanıtılan film için harcanan para 2 ay içerisinde 3 taksit şeklinde ödendi.

DEM Partiye geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyım döneminden kendilerine 3 Milyar 345 milyon TL borç kaldığını açıklamıştı. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.