Diyarbakır: Kürtçe kullanan esnafa vergi indirimi yolda!

Diyarbakır: Kürtçe kullanan esnafa vergi indirimi yolda!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, “İşyerlerinde Kürtçe isimleri tercih edecek olan işletme sahiplerine vergi indirimi uygulayacağız” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ile Doğan Hatun T24’ten Namık Durukan’a konuştu. Kayyımın belediyelerde yarattığı tahribatı anlatan Bucak ve Doğan, önümüzdeki 5 yıl için planlanan hizmetleri anlattı.

‘Belediyenin tabelaları çok dilli olacak’

2024/04/08/serra-bucak-dogan-hatun.jpg

Eş Başkan Doğan Hatun, 8 yıldır Diyarbakır’da Kürtçe etkinlik yapılmadığını belirterek, şunları söyledi: “Halkın da yoğun talebi var. Festivaller yapılmasını istiyor. Bir özlem ve hasret var. Bunların hepsini yapacağız. Dil-kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kürtçenin kurmanci, zazaki lehçelerinin her ikisini de çok dilli belediyecilik kapsamında geliştireceğiz. Çok dilli belediyecilik kapsamında belediyelerin tabelalarını değiştireceğiz.”

Kürtçeye vergi indirimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ise, işyeri isimlerinde ve tabelalarında Kürtçeyi tercih eden esnafa indirim müjdesi verdi. Bucak, şunları ifade etti: “İşyerlerinde Kürtçe isimleri tercih edecek olan işletme sahiplerine vergi indirimi uygulayacağız. Bu coğrafyanın zenginliği olan Kürtçenin yaşaması için pozitif bir ayrımcılıktır. Buna ek olarak şunu da söylemek gerekiyor; hakikaten bu kentin çok önemli bir tiyatro hafızası var. Kürtçe tiyatro üretimleri aynı zamanda Kürtçe kent konservatuvarlarını yeniden açacağız.”

Bucak, belediye bünyesinde Dil Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü kuracaklarını belirterek, Kürtçeye kamusal alanda daha fazla yer vereceklerini söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum