Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var?

Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var?
ADNKS sonuçlarına göre Türkiye genelinde yaşayan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı kaç kişi bulunuyor. Diyarbakırlılar en çok nerede yaşıyor? Diyarbakır'da yaşayan diğer illerin nüfusuna kayıtlı kaç kişi var? Detaylar haberimizde…

Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var?

Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var? ADNKS sonuçlarına göre Türkiye genelinde yaşayan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı kaç kişi bulunuyor.

2 MİLYON 427 BİN KİŞİ

Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye’de Diyarbakır nüfusuna kayıtlı toplam 2 milyon 427 bin 515 kişi yaşıyor.

EN ÇOK İSTANBUL TERCİH EDİLİYOR

Diyarbakırlılar en çok İstanbul’u tercih ediyor. Verilere göre; Diyarbakırlıların ikinci il olarak en fazla İstanbul'da yaşadığını görülüyor. Verilere göre; İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlı sayısı ise 236 bin 157 oldu.

Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var?

MARDİNLİLER İLK SIRADA

Diyarbakır'da yaşayan diğer illerin nüfusuna kayıtlı 184 bin 92 kişi bulunuyor. Diyarbakır'da yaşayan diğer illerin nüfusuna kayıtlı vatandaşlar sıralamasında ilk sırada Mardinlilerin yer aldığı görülüyor.

Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Kaç Kişi Var?

DİYARBAKIR’DA 88 BİN 640 MARDİNLİ VAR

Nüfusu 2 milyon 427 bin olan Diyarbakır'da yaşayanların memleketlerine göre sıralamasında, 88 bin 640 kişi ile Mardinliler ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 34 bin 901 kişi ile Bingöllüler, üçüncü sırada 27 bin 177 kişiyle Şanlıurfalılar, dördüncü sırada 17 bin 604 kişi ile Batmanlılar, beşinci sırada ise 14 bin 439 kişi ile Elazığlılar yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.