Diyarbakır: TİP'ten Tarık Ziya Ekinci'ye büyük vefasızlık

Diyarbakır: TİP'ten Tarık Ziya Ekinci'ye büyük vefasızlık

Kaynak:Haber- Hasan Kösen

Diyarbakırlı siyasetçi ve yazar Dr. Tarık Ziya Ekinci bugün memleketinde toprağa verildi. Binlerce kişi cenaze törenine katılırken, Ekinci’nin uzun yıllar hizmet ettiği TİP’den kimse katılmadı, çelenk bile göndermedi.

AMİDA HABER - 3 gün önce İstanbul’da yaşamını yitiren Kürt siyasetçi ve yazar Dr. Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yanı sıra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu merasimde hazır bulundu.

Diyarbakır Eş başkanları katıldı

ziya.jpg

TİP'ten Ekinci'ye vefasızlık

Ekinci’nin Diyarbakır'daki cenaze törenine birçok siyasi partiden temsilci katılırken, Türkiye İşçisi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş olmak üzere hiçbir milletvekilinin katılmaması dikkat çekti. TİP, cenaze törenine çelenk bile göndermedi.

whatsapp-image-2024-08-18-at-15-45-08.jpeg

Gazeteci Bozarslan’dan tepki

TİP'in vefasızlığına tepki gösterenlerden biri de Diyarbakırlı gazeteci Mahmut Bozarslan. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bozarslan, “Dr. Tarık Ziya Ekinci hayatının en verimli yıllarında TİP’e hizmet etti. Ancak TİP cenaze törenine bir çelenk bile göndermedi” ifadelerini kullandı.

Tarık Ziya Ekinci kimdir?

Türkiye’nin yüz yıllık tanığı olan Tarık Ziya Ekinci 1925 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. Okumaya büyük özen veren Ekinci Tıp Fakültesi’ni bitirerek doktor oldu. Uzman doktorluğunu Fransa’nın başkenti Paris’te tamamlayan Ekinci, TİP’in ilk Diyarbakır milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Kürt sorununun çözümü için faaliyetlerde bulunan Tarık Ziya Ekinci, 3-4 kes cezaevine girdi, yargılandı. Kürt sorunun barışçıl çözümünü anlatan bir çok kitap yazan Ekinci, vefatından önce Kürt dilinin geliştirilmesi için 614 dönümlük arazisini İsmail Beşikçi Vakfı’na bağışladı.

Fotoğraf: Mahmut Bozarslan

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.