Diyarbakır Valisi: Hedef 10 bin istihdam

Diyarbakır Valisi: Hedef 10 bin istihdam

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Vali Murat Zorluoğlu, “Buradaki çalışan sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda OSB'de faaliyet gösteren firmaların talepleri detaylı bir şekilde değerlendirildi ve bölgenin mevcut durumu ile yapılması planlanan yeni projeler masaya yatırıldı.

Vali Zorluoğlu: Hedef 10 bin istihdam

vali-murat-zorluoglu.jpg

Tekstil İhtisas OSB'nin Diyarbakır için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu: Tekstil İhtisas OSB'de şu anda 6000 civarında genç kardeşimiz çalışıyor. Bunların çoğu kadın çalışan. İlk etapta çalışan sayısını 10.000’e çıkarmayı hedefliyoruz. OSB’ miz hem istihdam hem de üretim bakımından ilimize büyük katkılar yapıyor. Bu yatırıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Zorluoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Planlanan ve hayata geçirilecek projeler sayesinde tekstil sektöründe yeni yatırımları teşvik ederek ilimize ve bölgemize önemli bir ekonomik hareketlilik getireceğiz. Diyarbakır'ın bölgenin en önemli sanayi merkezlerinden biri haline gelmesi için sanayi alt yapımızı güçlendireceğiz. Birlikte çalışıp, birlikte üreteceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Fabrikaları gezdi

zorluoglu-tekstil.jpg

Toplantının ardından OSB’de faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret eden Vali Zorluoğlu, yetkililerden üretim aşaması ve ürünler hakkında bilgi aldı.

Toplantıya Vali Yardımcıları Ömer Coşkun ve Fatih Ayaz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Ayhan, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ayas, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mahmut Yalçınkaya ve OSB Müdürü Sami Erkiz de katıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.