Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Oturup konuşmamız gereken çok iş var

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Oturup konuşmamız gereken çok iş var

Kaynak:İlyas Akengin

Diyarbakır’a geçtiğimiz günlerde atanan Vali Murat Zorluoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle, Diyarbakır’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Öğretmenevinde gerçekleşen buluşmada, gazetecilerle kentin sorunları ve önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler üzerine sohbet etti.

vali-gazeteciler2.jpg

Vali Zorluoğlu: Öncelikli hedefim turizm

Diyarbakır'ın öncelikli konularının sanayi yatırımı, tarımsal üretim ve turizm olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, bu alandaki projelerin en kısa zamanda tamamlanması için büyük çaba göstereceğini söyledi.

STK’larla diyalog

Eski Vali Ali İhsan Su döneminde sivil toplum kuruluşları ile valiliklerin bir ayara gelmemesi dolayısıyla kentteki hizmetlerin büyük zarar gördüğü sorusu üzerine Zorluoğlu, “Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının şehirler için önemi ortada. Çalışmalarımızda birlikte oturup konuşmamız gereken konular var. İnşallah bizim dönemimizde biraz daha mesafe kat edeceğiz” yanıtı verdi.

‘Şehrin ihtiyacı neyse onu yaparım, göreceksiniz’

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (DTSO) ile eski Vali Su arasında yaşananlara ilişkinde konuşan Zorluoğlu, “’O konuyla ilgili ne söylersem yanlış anlaşılabilir. Bizim meslek büyüğümüz burada görev yapıp emekli oldu. Ama bizim duygularımızdan çok aklımızla hareket etme durumunda olan görevlileriz. Üzerimizde bir şehrin sorumluluğu var. Kişisel şahsi duygu ve düşüncelerle hareket etmemiz lazım. Şehrin ihtiyaçları neyse onu yaparım. Bunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz” dedi.

Belediyeler ile ilişki

vali-gazeteciler.jpg

Program sonrası Vali Zorluğlu gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır'da valilik ile belediyelerin ilişkisinin nasıl yürüyeceğinin sorulması üzerine, seçilmenin ve atanmanın önemli olmadığını işaret ederek, “Önemli olan üstlenilen görevlerin layıkıyla yerine getirilmesidir. Halkın seçtiği yöneticiler arasındaki ilişkiler mevzuatlarda düzenlenmiştir. Türkiye’nin yönetim modeli yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi var ve mevzuatlarda eksiklik yok. Her kurum kendi sorumluluk alanındaki görevlerini yerine getirirse sorun kalmaz. Valilikle, halkın seçtiği yerel yöneticiler arasındaki ilişkileri biz yeni kurmayacağız. Zaman zaman konjonktürel nedenlerle sıkıntılar oluşmuş olabilir. Ama bunlar mevzuata düzenlenmiştir. Valiliğin ve belediyenin görevleri belidir. Bu manada herkes kendi sorumluluk alanında görevini yaparsa mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Kurumların işbirliği, koordinasyonu ve kurumların birlikte çalışma kültürü önemli. Ben de vali olarak bu kültürü artırmaya çalışacağım. Bu şekilde mesafe kat edeceğimiz düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.