Diyarbakır’da fırıncı eylemi!

Diyarbakır’da fırıncı eylemi!
Diyarbakır’da inşaat işçilerinden sonra fırın işçileri hakları için eylem yaptı. Fırın işçileri, sosyal haklarının ve yevmiyelerinin iyileştirilmesini istedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Şeyh Said Meydanı’nda bir araya gelen fırın işçileri basın açıklaması yaptı. Fırın işçisi, Nihat Güneş, fırın çalışanlarının günde 14 saat çalıştığını belirterek, “Haftanın her günü sigortasız ve tatilsiz yaptığımız çalışmanın sonucu olarak gün sonunda aldığımız ücretin emeğimizin karşılığı olmadığına, geçim sıkıntısına ve maddi sorunlara açtığını takdirlere sunmaktayız. Bu hususta işçiler olarak mağduriyetimizi yetkili makamlara beyan ediyoruz” dedi.

firincilar.jpg

'Şartlarımızın düzelmesini talep ediyoruz'

Alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Güneş, şunları söyledi: “Yurt genelinde yaşanan sıkıntılar, alım gücünün oldukça düşmesi, bunun karşılığında biz fırın çalışanları ve ustaların emeğinin karşılık bulmamasından ötürü fırın çalışanları olarak iş bıraktığımızı burada bulunan mensupları ve halk aracılığıyla duyurmaktayız. Fırın çalışanları lehine gerekli hassasiyetin gösterilip şartlarımızın iyileştirilmesini talep ve temenni ediyoruz.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.