Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu minikler gönülleri mest etti

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu minikler gönülleri mest etti
İkra Eğitim Derneği bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen temel dini bilgiler eğitimi sonrası "Özgür bir Kudüs" temasıyla düzenlenen mezuniyet töreni, ailelerin katılımı ve çocukların sahne aldığı gösterilerle gerçekleşti.

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu minikler gönülleri mest etti

İkra Eğitim Derneği bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen temel dini bilgiler eğitimi sonrası "Özgür bir Kudüs" temasıyla düzenlenen mezuniyet töreni, ailelerin katılımı ve çocukların sahne aldığı gösterilerle gerçekleşti.

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik temel dini bilgiler alanında eğitim veren İkra Eğitim Derneği, 9 aylık eğitim süreci sonrası çocukları aileleri "Özgür bir Kudüs" temalı etkinlikte buluşturdu.

Merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin Eyyubi Camii Konferans salonunda düzenlenen etkinlik 4-6 yaş grubu minik çocuklardan Kübra Oğraş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"ZEKİ OLMAYAN ÇOCUK YOKTUR, İHMAL EDİLEN ÇOCUKLAR VARDIR"

Sunuculuğunu Musap Arasan'ın yaptığı programda selamlama konuşması yapan İkra Eğitim- Der Genel Sekreteri Davut Yazgil, İkra Eğitim-Der olarak eğitimlerini 3 aşamada verdiklerini belirterek şunları söyledi:

Birincisi Kuran ve sünnet çizgisinde, topluma faydalı ve erdemli bireyler yetiştirmek ve hayatının her aşamasında vahyin mesajları doğrultusunda hareket edecek bir neslin inşası için uğraşıyoruz. Bu vesileyle gençlerimiz ve çocuklarımız hayatta karşılaşabilecekleri meseleleri, sorunları ve vahyin mesajları değerlendirebilmesi için bizim onlara emek sarf etmemiz lazım. Önce çocuklarımıza yatırım yapalım. Arabanız, eviniz olmasın ama Kuran ve sünnet çizgisine bürünmüş bir çocuğunuz olsun. Bu; toplum, aile ve dünya için bize yeterdir. Bizim tek istediğimiz ve amacımız budur."

Yazgil, "İkincisi, Çocuklar 3 yaşından sonra dışarı çıkmayı, etkinlikler ve sosyal bir ortama girmek istiyor. O zaman çocuklarımızın ilk sosyal ortamı İslami bir ortam olsun. Üçüncüsü, İkra Eğitim Der olarak 10 yılı aşkındır bu işi yapıyoruz ve şuna kanaat getirttik. Zeki olmayan çocuk yoktur, ihmal edilen çocuklar vardır." dedi.

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu minikler gönülleri mest etti

"BÜTÜN EĞİTİMLERİMİZDE FİLİSTİN DAVASI, MESCİD-İ AKSA VE ORADAKİ MÜSLÜMANLARI KONU EDİNDİK"

İkra Eğitim-Der olarak Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i her zaman gündemlerinde tuttuklarını ifadelerine ekleyen Yazgil, "7 Ekim'den itibaren bütün dünyanın gözleri önünde oradaki kardeşlerimiz zulüm altında inim inim inlerken bizler bundan bihaber kalamazdık. Çocukların eğitim misyonumuzu bozmadan bütün eğitimlerimizin içine Filistin davasını, Mescid-i Aksa'nın esaretini ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz ile ilgili olan konuları gerçekleştirdik. Dolayısıyla bugün izleyeceğiniz bütün etkinlikler ve gösteriler Mescid-i Aksa ve Filistin ile ilgili olacaktır. Bu yıl İkra Eğitim-Der'de çocukların hepsi birer Selahaddin oldular. Bu çocuklar bize 2 şeyi öğretti: Birincisi boykotu, ikincisi kardeşlik bilincini öğrettiler." şeklinde konuştu.

"BU ÇOCUKLAR BÜYÜYECEK VE KOCA BİR İNSANLIK AĞACI OLUŞTURACAK"

Yazgil'in selamlama konuşmasının ardından veliler adına günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mahmut Altunhan, çocuklarda oluşan kazanımlarad dikkat çekti.

Çocukların böylesi bir ortamda kalabilmelerinin çok önemli olduğunu belirten Altunhan, "Sizler de benim gibi çocuklarınız böyle bir eğitimi gördüğü için sevinç duymuşsunuzdur. Çocuklarımız elifbayla başlayıp Kur'an okudu, hadis-i şerifler ezberledi, öğretemediğimiz duaları öğrendiler. İkra Eğitim-Der bu noktada çok güzel çalışmalar yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Altunhan,"Çocuklarımız; Cuma günü sadaka kutusuna bir şeyler bırakmayı, Gazzeliler için kilometrelerce ötede kardeşlerinin olduğu hissini taşıdı, kursa giderken 2 rekat şükür namazı kılmakla mutlu olmayı, camiye karşı sevgi ve saygıyı öğrendi ve her zaman istediğimiz ve hayalini kurduğumuz cümleleri dile getirdi. Bunlarla hem bilimsel hem sosyal hem de kaygı duyduğumuz manevi gelişimleri arttı. Bunlar büyüyecek ve koca bir insanlık ağacı oluşturacak, ümmetin kalbine fayda sağlayacak bilgeler olacak." dedi.

Altunhan'ın sunumuyla devam eden konuşmalarının ardından İkra Eğitim Derneği bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş grubu çocuklar Filistin ve Kudüs temalı çeşitli gösteriler düzenledi, sembolik olarak namaz kıldı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.