Diyarbakır’da 4 yıl önce yapılan otogar yıkıldı, yenisi yapılacak!

Diyarbakır’da 4 yıl önce yapılan otogar yıkıldı, yenisi yapılacak!
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 2018 yılında ihalesi yapıldıktan sonra, inşa edilen otogar yıkılarak, yerine yenisinin yapılması kararı alındı. HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, “Bu israftır” dedi.

AMİDA HABER- HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Dinç, 2018 yılında Kulp’ta ihalesi yapılıp inşa edilen otogarın yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararı alındığını söyledi. Bu durumun israf olduğunu belirten Dinç, “Kulp ilçemizde 2018 yılında ihale edilen ilçe otogarı, hiç kullanılmadan yıkılarak başka bir yere yenisi inşa edilmeye çalışılıyor. Bitiminden 3 yıl 4 ay sonra yıkılarak tekrardan yenisi inşa edilecek. Sebep olarak da zemin etüdü kötüymüş, yerlerde göçükler olduğu söyleniyor” dedi.

‘Denetim mekanizması yok mu?’

Kamu malında yetimin öksüzün ve kimsesizlerin hakkı olduğunu ifade eden Dinç, şunları söyledi: “Mühendisler bu tarz yapıları daha önceden kontrol etmiyor mu? Bir denetim mekanizması yok mu? Eğer bunlar da yoksa özürleri kabahatlerinden büyüktür. Kamu malında yetimin öksüzün ve kimsesizlerin hakkı vardır. Hak, hiçbir hatıra, çıkara ve gönüllere kurban edilmemelidir. Bu israfın benzeri Bağlar ilçemizin Bağcılar Mahallesinde de yaşandı. Bağlar Jıyan Semt Pazarı varken aynı mahallede Bağlar Semt pazarı kurulmuştu. Şuan bu iki Pazar da atıl durumdadır.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.