Diyarbakır’da AB standartlarında çiftlik kurdu!

Diyarbakır’da AB standartlarında çiftlik kurdu!
Uzun yıllar farklı şehirlerde yaşayıp memleketi Diyarbakır'a dönen Erol Çakıl, IPARD desteğiyle AB standartlarında bir çiftlik köyüne kazandırdı. 10 dönüm arazi üzerine Büyükbaş Hayvan Besiciliği Çiftliği kuran Çakıl, birçok kişiye iş kapısı oldu. Köyünü ve memleketini kaldırmak için çalışan Çakıl, Hayvancılık yapmak isteyen yatırımcılara Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na başvurmaları tavsiyesinde bulundu.

Diyarbakır’da AB standartlarında çiftlik kurdu! Uzun yıllar farklı şehirlerde yaşayıp memleketi Diyarbakır'a dönen Erol Çakıl, IPARD desteğiyle çiftlik kurdu.

Diyarbakır’da AB standartlarında çiftlik kurdu! Diyarbakırlı Erol Çakıl, IPARD ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) almış olduğu destekle AB standartlarında bir çiftlik köyüne kazandırdı.

https://ozgurhabergazetesi.com/kategori/diyarbakir/

10 dönümlük arazi üzerine çiftlik

Diyarbakır’ın Lice İlçesine bağlı Çağdaş Köyü’nde Büyükbaş Hayvan Besiciliği Çiftliği kuran Çakıl, aynı zamanda çevredeki birçok kişiye istihdam olanağı sağladı. Yaklaşık 80 baş büyükbaş hayvanla çıktığı bu yolda köyünün kalkınmasına da büyük katkı sunan Erol Çakıl, yaklaşıl 10 dönüm arazi üzerine kurduğu çiftliğini daha da büyütmek istiyor.

 ‘Memlekete dönme hayalimiz gerçekleştirdik’

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile nasıl tanıştığını anlatan Çakıl, “Manisa’da çiftçilik yapıyorduk. Hep içimizde kendi memleketimizde dönmek vardı. İçimizde hep bunun burukluğu vardı. Çok istiyorduk gelmeyi. Geldikten sonra topraklarımızda ne iş yaparız diye düşündük ve belli araştırmaların içerisine girdik. Aslında babadan kalan bir meslek bize hayvancılık. Bunun üzerine çevreden ve internetten gerekli araştırmaları yaptık. Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda karşımıza TKDK çıktı. Kime sorduysak bize TKDK’ya gidin size destek ve hibelerle mutlaka yardımcı olurlar dediler. Bizde iyice araştırdıktan sonra gittik TKDK’ya başvurduk. Oradaki arkadaşlar bize yardımcı oldu ve çiftliğimizi kurduk” dedi.

https://ozgurhabergazetesi.com/kategori/diyarbakir/

Çiftlik için 1 milyon 600 bin TL’lik sermaye

Tesislerini yaklaşık 10 dönüm arazi üzerine yaptıklarını kaydeden Çakıl, “10 dönümlük arazimizin içerisinde ahırımız var. Birde yem depomuz var. Revirimiz var. İdari binamız var.   Biz burada Düve hayvan alıp, büyütüp etlendirip satıyoruz. Bizim işimiz besicilik.  Çiftliği yaklaşık 1 milyon 600 bin TL harcayarak kurduk. Bu paranın yüzde 65’ini TKDK’a karşıladı” diye konuştu.

‘Bu işi yapmak isteyen zaman kaybetmesin’

Hayvancılık yapmak isteyen yatırımcılara da tavsiyelerde bulunan besici Erol Çakıl şunları söyledi;

“Yarımcılara önerim hiç durmasınlar. Bu işi düşünüyorlarsa ve yapacaklarsa hakkını vereceğiz diyorlarsa hemen TKDK’nın kapsını çalsınlar. Söylemekle görmek çok farklı.

Oraya gidince görecekler Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ndeki çiftliğin sahibi TKDK’a yardımcı oluyor dedi. Gidip TKDK’nın kapsını çalsınlar, yardımcı olmazlarsa ben buradayım ve gelip ne derlerse desinler.  Çünkü ben gerçekten onlara çok güveniyorum. Ben gördüğüm ve bildiğim şeyi söylüyorum. Bana yardımcı oldular. Eminim ki şuanda ekipmanlar için de yardımcı olacaklar.

‘Çiftliğimi büyütmek istiyorum’

Ben de bu 80 başlık çiftliğimi daha da büyütmeyi düşünüyorum.  Her aşamada gerekli başvurularımı yapacağım. Sonuçta böyle bir şey var neden yararlanmayalım. Neden bir faydamız olmasın. Buranın hem bana, onlara, hem çevreye her tarafa yararımız var. Bizde ekmeğimizi buradan kazanıyoruz, yanımızda çalışan arkadaşlarda.”  Çakıl son olarak, Tarım Orman Bakanlığı’na TKDK’ya, Avrupa Birliği’ne ve en büyük destekçileri olan babalarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.