Diyarbakır’da ayda 3 milyon kazanan tefeciye operasyon: Para trafiği şoke etti

Diyarbakır’da ayda 3 milyon kazanan tefeciye operasyon: Para trafiği şoke etti
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde aylık kazancının 3 milyonu da geçen bir tefeci, “çember” operasyonu ile gözaltına alındı. Çok sayıda kredi kartı ve para trafiğinin yazılı olduğu hesap defterlerine el koyuldu.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tefecilik suçunun önlenmesi ve açığa çıkarılması faaliyetleri çerçevesinde, tefecilik yaptığı belirlenen bir kişinin işyerine operasyon düzenledi.

Tefeciye gerçekleştirilen ‘çember’ adı verilen operasyonda kredi kartı ve doğrudan borç vermek suretiyle haksız kazanç elde ettiği belirlenen E.A. (47) isimli şüpheli gözaltına alındı.

asayis-diyarbakir-operasyon.jpg

Bir çok kişinin bilgisine ulaşıldı

E.A.’nın iş yerinde, çok sayıda kredi kartı ve para trafiğinin yazılı olduğu hesap defterlerine el koydu. El konulan hesap defteri ve dijital materyallerden çok sayıda kişinin bilgisine ulaşan ekiplerin Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmayı genişlettiği öğrenildi. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında "banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması-tefecilik" suçundan soruşturma başlatılan E.A.’nın aylık kazancının 3 milyon TL’yi aştığı iddia edildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum