Diyarbakır’da belediye başkanları Rojin için yürüdü

Diyarbakır’da belediye başkanları Rojin için yürüdü

Kaynak:DBB BASIN

Kaybolduktan 18 gün sonra naaşına ulaşılan ve Diyarbakır’da defnedilen Rojin için belediye eş başkanları sessiz yürüyüş düzenledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’dan Van’a okumak için giden Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de ayrıldığı yurda bir daha geri dönmedi. Kaybolduktan sonra Rojin’in marketten aldığı kek, su ile cep telefonu Van Gölü Sahili’nde bulundu. Arama kurtarma çalışmalarının 18. gününde Rojin’in cenazesi, 24 kilometre uzaklıktaki Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

rojin-kabais-yuruyus.jpeg

Van Adli Tıp Kurumu’nda 8 saat süren otopsi çalışmalarının ardından Rojin’in cenazesi bu sabah Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.

Rojin Kabaiş için Diyarbakır’da sessiz yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, DBB eski Eş Başkanı Gültan Kışanak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ve kadın örgütleri temsilcileri, Bağlar ilçesindeki Göletli Park’ta bir araya gelerek Rojin Kabaiş için taziyelerin kabul edildiği Abdurrahman Enç Taziye Evi’ne kadar yürüdü.

belediye-aciklama.jpg

Sessiz yürüyüşün ardından taziye evi önünde açıklama yapıldı.

Açıklamadan sonra Eş Başkan Bucak ve kadınlar, taziyeyi ziyaret ederek Kabaiş’in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum