Diyarbakır’da bir ilk: Canlı yayın ile ameliyat

Diyarbakır’da bir ilk: Canlı yayın ile ameliyat
Diyarbakır'da Türk Jinekoloji ve Obstetrik Vakfı (TJOV) tarafından gerçekleştirilen "Doğu ve Güneydoğu Bölge Sempozyumu" başladı. Sempozyumda canlı yayınla ameliyathaneden eğitim verildi.

AMİDA HABER- TJOV tarafından bir otelde gerçekleştirilen fuara çok sayıda uzman jinekologlar katıldı. İki gün sürecek sempozyumda, 8 oturum gerçekleştirilecek ve bu oturumlarda eğitimler, canlı ameliyat gösterimi, tanıtımlar yapılacak.

‘Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz’

Amida Haber’e konuşan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kadın ve jinekoloji uzmanı Sedat Akgöl, bu tür sempozyumlarla bölgede bir oldukları ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Akgöl: “Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kalite ve hizmetimizi artırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de bir network lazım. Bu konuda bir ürün üretmekteyiz ve bunu meslektaşlarımızla paylaşmak için doktorlarla sempozyum ve kongrelerle halka açık alanlarda sunuyoruz. Antalya İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş Malatya Van'dan ve bölgeden çok saygın meslektaşlarımız burada etkinliklere katılacak. Meslektaşlarımız, arkadaşlarımız sayesinde bu çalışmalarla bir network oluşturmuş oluyoruz. Burada yüzlerce öğrenciye bir arada canlı ameliyatlarla eğitimler veriliyor. Türkiye’de evet bir ilk değil, fakat bölgemiz için bu bir ilk oluyoruz. Kadınlar kültürel kodlardan kaynaklı geç kalıyor. Bu anlamda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Ulusal ve uluslararası camiada bir ilk’

jinekoloji-sempozyumu-2.jpeg

Yaptıkları çalışmalar ile ulusal ve uluslararası camiada büyük yol katettiklerini belirten Akgöl “Türk Jinekoloji ve Obstetrik Vakıf’ı Türkiye’de yeni bir nefes, yeni bir açılım yaptı. Vakfımız 2025 yılına kadar 3 kongre, 4'de sempozyum yapacak. Diyarbakır ve Güneydoğu’da kadın hastalıkları kongreleri ile yolumuza devam edeceğiz. Biz de işlerimizi bu sahnede sergiliyoruz. Bir yıllık bir hazırlık 5 günlük bir teknik saha var. 3 gün hastaneden canlı ameliyatlar gösterdik. Ameliyatlar ulusal ve uluslararası camiada bir ilk gerçekleştirdik. Bölgemizi şehrimizi, hastanemizi, doktorlarımızı ön plana çıkarıyor bir networke sahip oluyoruz. Bu bizi mutlu ediyor hem de iyiyi yaratmamız için bize enerji veriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.