Diyarbakır’da Dubai çikolatasına dikkat: Salmonella alarmı

Diyarbakır’da Dubai çikolatasına dikkat: Salmonella alarmı

Kaynak:Ekol TV

Diyarbakır’da da sıkça tüketilen ve sosyal medyada trend haline gelen Dubai çikolatasının ezmesinde salmonella bakterisi tespit edildi; ABD'de ürünler hızla toplatıldı.

AMİDA HABER - Son dönemlerde Diyarbakır’daki birçok pastanede ve hediyelik çikolata dükkanında da popüler hale gelen Dubai çikolatasının Antep fıstıklı ve kadayıflı ezmesinde salmonella bakterisi tespit edildi. Ürünün Türkiye menşeli olduğu ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki World Market mağazalarında satışta bulunduğu öğrenildi.

llkl.jpg

ABD’de bir kişi hastaneye kaldırıldı, ürünler geri çağrıldı

ABD basınına yansıyan bilgilere göre, bu çikolata ezmesini tüketen dört kişiden biri hastaneye kaldırıldı. Üründe salmonella bakterisinin, 14 Temmuz'da Minnesota Tarım Bakanlığı tarafından yapılan rutin kontroller sırasında tespit edildiği açıklandı. Bunun üzerine ülke genelindeki ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

gfh-001.jpg

Diyarbakır’da satışı yapılan ürüne dikkat!

Diyarbakır’da bazı butik marketlerde ve sosyal medya üzerinden siparişle satışı yapılan Dubai çikolatalı ezmelere karşı da dikkatli olunması çağrısı yapılıyor. Uzmanlar, orijinal ambalajlı olmayan veya tedarik zinciri bilinmeyen ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.

utuytkpyp.jpg

Hastalık ciddi sonuçlar doğurabiliyor

Salmonella enfeksiyonu, özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Mide ağrısı, yüksek ateş, ishal ve kusma gibi belirtilerle kendini gösteren hastalık, bazı durumlarda ölümcül seyredebiliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), “275 gramlık Dubai ezmesini kesinlikle tüketmeyin” uyarısında bulundu.

30 ülkede satıldı, üretici Türkiye’den

Emek Gıda isimli Türk şirketi tarafından üretilen fıstıklı-kadayıflı çikolatalı ezmenin ABD’de Alabama, California, Florida, New York ve Teksas gibi birçok eyalette satışa sunulduğu, ürünün toplamda 30 ülkeye ihraç edildiği belirtildi.

Diyarbakır’daki tüketiciler ne yapmalı?

Gıda mühendisleri, özellikle yurtdışı menşeili ürünlerin Diyarbakır gibi sıcak bölgelerde taşınması ve saklanması sırasında soğuk zincirin korunup korunmadığının çok önemli olduğunu vurguluyor. Vatandaşların ürün ambalajlarını ve içerik bilgilerini dikkatle incelemesi, şüpheli ürünleri satın almaması öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum