Diyarbakır’da ‘Engelli Haritası’ saha çalışmaları başladı

Diyarbakır’da ‘Engelli Haritası’ saha çalışmaları başladı

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçede hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla oluşturulacak Engelli Haritası için saha çalışmalarına başlandı.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, engelli vatandaşlara yönelik hizmetler kapsamında yürütülen, Engelli Haritası Projesi için 17 ilçe belediyesi ile birlikte saha çalışması başlattı.

Ekipler evleri dolaşıp tespit yapıyor

Hazırlanacak Engelli Haritası için oluşturulan ekipler, ev ev dolaşarak engelli tespiti yapacak. Engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için engelliler ile ilgili tüm bilgiler formlara doldurulup saha çalışması koordinatörlüğü bünyesinde toplanacak.

Çalışma Strateji Plan çerçevesinde

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Saha Çalışması Genel Koordinatörü Mustafa Yaşar, yaptıkları çalışmanın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2025-2029 Stratejik Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

buyuksehir-engelli-haftasi.jpg

Yaşar çalışmalara ilişkin şöyle konuştu: “Startını verdiğimiz çalışmaya tüm ilçelerde eş zamanlı olarak başlanılacaktır. Bununla elde edeceğimiz veriler belediyemizin veri tabanına işlenmiş olup, daha sonraki süreçlerde ilçe belediyelerimizle paylaşılıp ve belediyelerimizin kendi hizmet politikaları ve stratejilerini belirlemede önemli bir etken olacaktır. Elde ettiğimiz veriler ışığında engellilere ulaşabilme, sürdürülebilir ve erişilebilir bir bakış açısıyla engellilerimizin yaşam standartlarına yön verebilecek bir misyonu sahipleneceğiz.”

buyuksehir-engelli-haftasi3.jpg

‘Yerinde tespit ile müdahale kolaylaşacak’

Yapılan çalışmayla afet durumlarında engellilere yönelik yerinde tespit ile müdahalenin de kolaylaşacağını vurgulayan Yaşar, şöyle devam etti: “Elde ettiğimiz veriler bizim engellilere hangi noktada nasıl ulaşabileceğimizi aynı zamanda yaptığımız bu çalışmanın yerinde tespit noktasında oluşabilecek sosyal riskler ve afet gibi durumlarda bizim yapacağımız tespitlerle yerinde müdahalelerimizi de kolaylaştıracaktır. Çalışmalarımız, engelli haritası saha çalışması ve veri toplama şeklinde gerçekleşecek. Bu veriler sistemsel olarak analizleri gerçekleştirilecek ve bu analizler ışığında da belediyemize bir katma değer oluşturacak, kurumsal yapısına aynı zamanda da bir hareket alanı oluşturacak.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.