Diyarbakır’da ‘fiyat’ tepkisi: İki oda açıklama yaptı

Diyarbakır’da ‘fiyat’ tepkisi: İki oda açıklama yaptı
TMO’nun açıkladığı buğday fiyatlarına Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Cevat Delil ile Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, ayrı ayrı açıklama yaparak tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Cevat Delil, Sur Ziraat Odası Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Cevat Delil, açıklanan fiyatların beklentinin altında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Çiftçilerimiz önümüzdeki sezon nasıl üretim yapacağız diyor. Hububat fiyatları; ekmeklik buğday 9,25 TL, makarnalık buğday 10 TL, arpa ise 7,25 TL olarak açıklanmış. Ancak geçtiğimiz yıllara göre kıyasladığımız zaman makarnalık buğdaya ve ekmeklik buğdaya yüzde 11 civarında bir fark gelmiş. Arpada ise yüzde 3 fark geldi. Çiftçilerin girdi maliyetleri ilaç, gübre, mazot ve tohum fiyatları ise ikiye katlandı.”

ziraat-diyarbakir-aciklama.jpeg

Beklentilerini açıkladı

Delil, ekmeklik buğdayda fiyatın 13 TL, Makarnalık (sert) buğdayda 14 TL, arpada 10 TL ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere ton başına 2 bin 500 TL, arpa için ton başına bin 500 TL’ye kadar fark ödenmesi gerektiğini belirterek, hükümetin revizyona gitmesini istedi.

Yenişehir Ziraat Odası da açıklama yaptı

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu da oda binasında açıklama yaptı. İskenderoğlu’na DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya da eşlik etti. İskenderoğlu şunları söyledi: “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilerimizin geçen yıl bu zamanda ziraat bankası ve tarım kredi kooperatiflerinde kullanmış oldukları krediler yüzde 6 ve yüzde 7,5 arasında bitkisel üretim yüzde 9,75 ile traktör kredisi kullanabiliyorken şu anda bitkisel üretimde yüzde 28, traktör ve ekipmanda ise yüzde 32 ile kredi kullanmaktadırlar” diyerek bu şartlar altında çiftçilerin sürdürülebilir bir tarım yapmasının mümkün olmadığını belirtti.

Haber: Hozan Adar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.