Diyarbakır’da gıda zehirlenmesi: Sonuçlar açıklandı

Diyarbakır’da gıda zehirlenmesi: Sonuçlar açıklandı
Diyarbakır’ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 50 öğrencinin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına neden olan olayla ilgili açıklama yaptı, alınan numunelerin temiz çıktığı belirtildi.

AMİDA HABER- Geçtiğimiz gün Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Tokluca (Çirik) ve Beypınar mahallelerindeki okullar ile ilçe merkezindeki bazı okullardaki yaklaşık 50 öğrenci, öğle yemeğinde yedikleri tavuğun ardından akşam saatlerinde karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınırken, yedikleri yemeklerden numune alınarak incelemeye gönderildi.

Numuneler temiz çıktı

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, zehirlenme iddialarına ilişkin yapılan incelemelerin tamamlandığını açıkladı.

Alınan numunelerin temiz çıktığını açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “15. 09. 2022 tarihinde İlçemizdeki bazı okullarda dağıtılan yemeklerin ardından zehirlenme vakalarının yaşandığı belirtilmiştir. Zehirlenme vakalarıyla alakalı olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerince numune alınmıştır. Alınan numuneler Gıda Kontrol Laboratuarına gönderilmiştir. Yetkili labaraturca yapılan analiz ve kontrol sonucu bahse konu numunelerin 5996 sayılı Gıda Kanuna uygun olduğu ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı tespit edilmiş, kurumumuz bu konuda bilgilendirilmiştir” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.