Diyarbakır’da görev yapan kıdemli asker: Ölürsem sorumlusu…

Diyarbakır’da görev yapan kıdemli asker: Ölürsem sorumlusu…
Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde intihar girişiminde bulunan Kıdemli Başçavuş Süleyman A., olaydan önce yazdığı mektupta karakol komutanının mobbingine maruz kaldığını iddia etti.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde bulunan Jandarma Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Başçavuş Süleyman A.'nın intihar girişiminde bulunduğu ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Süleyman A., 5 Mayıs'ta saat 08.15’te ikamet ettiği evinde silahıyla intihar girişiminde bulundu. Süleyman A., önce İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ağır olması üzerine ambulans helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Süleyman A.'nın tedavisinin halen devam ettiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Mobing iddiası

asker1.jpg

Olaya dair resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, Süleyman A.’nın intihar girişiminde bulunmadan önce yazdığı mektuba MA ulaştı. Süleyman A., mektubunda maruz kaldığı mobbingi anlatarak, ölümünden komutanlarının sorumlu olacağını belirtti.

‘Hakkım haram olsun’

Süleyman A.’nın intiharından önce dijital ortamda hazırladığı ve arkadaşlarına gönderdiği mektubun tamamı şu şekilde:

Komutanım son kez müsaadenizle bu dünya sizin olsun artık. Evet, siz kazandınız, yıldırdınız, bunalıma soktunuz, ezdiniz, bir hiç haline getirmeyi başardınız. Herkese hakkım helal olsun, ama 2 kişi Mehmet D. ve Muzaffer M.’ye hakkım haram olsun. Ben dünyadan onların yüzünden göçüyorum. Resmen benim üzerime oynadınız ve başardınız. Sizin yüzünüzden karım bile beni saymaz hale geldi. Daha dün, bugün tartıştım sırf sizin yüzünüzden. 'Ben askerliğin zor olduğunu biliyordum. Ama insanların seninle uğraşacağını bilmiyordum' dedi.

‘Nefes almam suç’

Koç kestirdiğiniz vatandaş kadar değer vermediniz. Başkasına gelince her şeye göz yumdunuz. Kaç kişi içtimalara geç geldi, kaza yapıp boyanan arabalar görmezden gelindi. Makam arabanızla babanızı evinize kadar bırakmanız suç değil ama. Veya babanızı sivil vatandaşı çaltıda olan kazayı babanızı kotutmek (anlaşılmadı) suç değil ama benim karakolda nefes almam dahi suç. Ben sizden fazla bir şey istemedim. Sadece hakkımı istedim. Adaletli olmak size zor geldi. Karakolda en fazla mıntıka alanı bile bana verildi. Yedek diye en pis olan yer kazan dairesini verdiniz.

‘İlk defa borç ödemiyorum’

Herkes gibi idari izin kullanıyorum. Benim peşime düşüyorsunuz. Eşimin yanında görüntülü aradınız. Sakın arkamdan borçlu onun için yaptı demeyin. Ben ilk defa borç ödemiyorum. Beni siz Mehmet asb beraber psikolojimi bozdunuz. Alın kurtuldunuz benden. Karakolda vardır illaki bana yapılanı gören duyan.

‘Cenazemi aileme teslim edin’

Sizin olsun bu dünya. Cenazemi eşime aileme teslim edin. Onlar gerekeni yapar. Ben Mehmet asb, Muzaffer M.’yi ahirette bekleyeceğim. Bu dünyadan göçme sebebim onlar. Allah’ın verdiğini Allah alır ama benim canımı siz aldınız. Bir canı almak vebali size bir ömür yetsin. Daha neler anlatılır ama daha fazla yazmayacağım. Belki kabul edilir belki edilmez benim ölümümden hakkımı helal etmediğim Mehmet D. ve Muzaffer M. sorumludur. İstedikleri kadar kabul etmesinler. Bundan sonra istediğinize mobbing yapın. Bir cana daha sebep olun. Dediğim gibi 2 kişi hariç hakkım herkese helaldir. Sizde helal edin.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.