Diyarbakır’da gözaltındaki 39 kişi için ek süre alındı

Diyarbakır’da gözaltındaki 39 kişi için ek süre alındı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı hava harekatı ile ilgili açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 47 kişiden 8’i serbest bırakıldı. 39’u için ek süre alındı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da düzenlenen basın açıklamasında gözaltına alınan, HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin aralarında bulunduğu 47 kişiden, MEBYA-DER Eşbaşkanı Şehmus Karadağ, MED-DER Eşbaşkanı Rıfat Ronî, Sema Koç, TÜM-BEL-SEN’den Nihal Yanık, Hatice Güneş, Hasibe Yazdık, Sedat Yiğit, Halis Tekin serbest bırakıldı.

39 kişi halen gözaltında

HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, Resul Sadak, Yüksel Çelik, Nusret Çakmak, Mehmet Güzel, Şeyhmus Yavuz, Ahmet Mala, Adem Fitil, Adem Bayrak, Ali Aksoy, Ferit Doğru, Eğitim Sen üyeleri, Hatice Efe, Recep Şimşek, Halis Kızılırmak, Özgür Köroğlu, Serhat Kılıç, Welat Kaya, Eğitim Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin ile Eğitim Sen 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, MO Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şerefhan Aydın, Ejder Akcan, Cahide Harputlu, Mali Müşavirler Odası Diyarbakır Şubesi’nden Abdülkadir Olgun, Mahmut Bora, Mehmet Can, Mehmet Balkaş, Sema Koç, Tarım-Orkam Sen’den Nasır Demirkıran, TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sarı, Furkan Erdoğan ve SKM MYK üyesi Satiye Ok ise halen gözaltında.

Meclis’te gündeme getirdi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Beştaş, “telefon incelemesi” gerekçesi ile gözaltı süresinin 48 saat uzatıldığını belirterek, “”Toplantı ve gösteri hakkı kullandırılmayan, basın açıklaması yaptırılmayan, hiçbir ‘suçun’ işlenmediği bir ortamda gözaltı süresinin uzatılması kesinlikle kabul edilebilir değildir. Tek gerekçe de telefonlarının inceleyeceğiz görüşüdür. Kolluğun ve savcılığın herkesin telefonunu inceleme gibi bir yetkisi yoktur, olamaz. Arkadaşlarımızı serbest bırakın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.