Diyarbakır’da haşere istilası: Büyükşehirden açıklama

Diyarbakır’da haşere istilası: Büyükşehirden açıklama
Diyarbakır’da son dönemlerde haşere ve sivrisinek yoğunluğu artınca Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 gün süreyle kapsamlı ilaçlama çalışması başlattı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

285 personel ve 80 araç

diyarbakir-ilaclama-1.jpeg

İlaçlama faaliyetleri; 285 personel, 80 araç, 35 holder, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve bin 46 merkezde sürüyor.

Hedef vektörleri bitirmek

Kent genelinde 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile kapsamlı bir çalışma başlatan ilaçlama birimleri, 6.00-12.00 saatleri arasında larvasit çalışması, 16.00-24.00 saatleri arasında ise sivrisinek-karasinek çalışması yapıyor.

7 Haziran 2024 tarihinde başlatılan 30 araç ve 160 personelin katılımı ile 3 gün sürecek çalışmada ise karasinek, sivrisinek, larva ve ergin mücadelesi için genel tarama yapılacak.

Yapılan çalışma ile beraber kentin tamamında yüzde yüz başarı sağlanarak vektörlerin bitirilmesi hedefleniyor.

'Bu kente sözümüz var, en kısa sürede sonuç alacağız'

diyarbakir-saglik-ilaclama.jpeg

İlaçlama çalışmalarını yerinde incelemek için ekipleri ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Reşat Bakan, şöyle konuştu: “Bu kente bir sözümüz var. Bu kentte sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak için tüm alanlarda olduğu gibi özellikle yoğun şikayetlerin yaşandığı ilaçlama kısmında da başarıyı yakalamak için yoğun bir çalışmaya girmiş durumdayız. En kısa sürede sonuç alacağız. Şikayetlerin olmadığı bir kent hedefi ile gerek merkez ilçelerimiz, gerek kırsal ilçelerimiz, gerek köylerimiz olsun bu çalışmayı en varoş noktaya kadar götürerek başarı çıtasını yakalayacağız.”

Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar maske takmalı

diyarbakir-yerel-ilaclama.jpeg

En etkili 6 ilaçtan 40 ton satın alındığını söyleyen Bakan, “İlaçlama yapılırken her hangi bir sorunun yaşanmaması için hastaların ve yaşlıların maske takmasını istiyoruz.” dedi.

Sıkıntının sebebi Ocak-Şubat aylarında ilaçlama yapılmaması

Kentte bin 64 noktada çalışmanın devam ettiğini ifade eden Bakan, “Şu anda çektiğimiz sıkıntının asıl sebebi Ocak-Şubat aylarında yani larva döneminde ilaçlama yapılmamış. Eğer larva döneminde ilaçlama yapılsaydı, bu sıkıntılar yaşanmayacaktı.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum