Diyarbakır’da ‘hayali öğrenci’ skandalı: Müdür açığa alındı

Diyarbakır’da ‘hayali öğrenci’ skandalı: Müdür açığa alındı
Diyarbakır’da, 129 öğrenciyi hayali şekilde kaydederek, on binlerce liralık vurgun yaptığı iddia edilen okulun müdürü açığa alındı.

AMİDA HABER - Edinilen bilgiye göre olay Yenişehir İlçesi Farabi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Okula devam etmeyen 129 hayali öğrenci, okul pansiyonuna kaydedildi. Bu yolla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin günlük masrafı için gönderilen on binlerce liralık vurgun yapıldı. Olayın ortaya çıkması üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Müdür açığa alındı

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, okul müdürünün açığa alındığını söyledi. Küçükali, “Memleketin bir lirası bile harcanmasın diye, ilçelere talimat gönderdim. ‘Kaç liralık ihale yapıyorsanız, web sitelerinden yayınlayın’ dedim. Bu olayla ilgili de ihbar geldi, bizzat kendim görevlilerle birlikte gittim. Soruşturma devam ediyor. Müdür açığa alındı” dedi.

'Yolsuzluklara müsaade etmeyeceğiz'

Küçükali, yolsuzluklara müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Kim ne yetmiş ve yutmuşsa kursağından alacağız. Eğitim güzel bir yere getireceğiz. Tüm gayretimiz bu yönde. Yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.