Diyarbakır’da  “ I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” Çalıştayı

Diyarbakır’da  “ I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” Çalıştayı
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dicle İlim İrfan ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile “I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” konulu çalıştay, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başladı.

Diyarbakır’da  “ I. İlahiyat Fakülteleri Arapça Hazırlık Eğitimi” Çalıştayı

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, yaptığı konuşmada çalıştay ile Arapça hazırlık eğitimi üzerine çalışmaları bulunan uzmanlar, araştırmacılar bir araya gelerek Arapça hazırlık eğitiminin geçmişi, bugünü ve gelecekte nerede olacağı hakkında bilgi alışverişi sağlayacaklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Cevat Ergin’in moderatörlüğünde gerçekleşen açılış paneline Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Kaçar, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahirhan Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştay ile Arapça Hazırlık eğitimi üzerine çalışmaları bulunan uzmanlar ve araştırmacılar bir araya gelerek Arapça hazırlık eğitiminin geçmişi, bugünü ve gelecekte nerede olacağı hakkında bilgi alışverişi sağlanacak.

Bölgedeki diğer üniversitelerin Arapça Hazırlık Koordinatörlerin de katıldığı Çalıştay sonucunda alınacak kararların, başta Dicle Üniversitesi olmak üzere İlahiyat Fakültelerindeki Arapça eğitimine katkı sağlamak için önemli bir adım olacağı düşünülüyor.

Ayrıca Çalıştayın ileride uluslararası statüde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara rehberlik etmesiyle de Diyarbakır’ın ilim ve kültür hayatına önemli bir katkı sunması bekleniyor.

İki gün sürecek olan çalıştayda; Gramer, Okuma-Anlama, Muhadese-İstima, Tabir-Kitabet, Arapça Öğretiminin Genel Sorunları, Arapça Eğitimi Açısından Akademik Destek Programları ve Öğrenci Gözünden Hazırlık Eğitimi konu başlıkları ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.