Diyarbakır’da ‘ilk yardım’ faciası: 26 yaşındaki kadın öldü

Diyarbakır’da ‘ilk yardım’ faciası: 26 yaşındaki kadın öldü
Diyarbakır’da 26 yaşındaki Yağmur Çelik gittiği spor salonunda kalp krizi geçirdi. Ancak, salonda ilk yardım ekibi yoktu, salonun ana kapıları da kilitliydi. Genç kadın ambulansa geç taşındığı için yaşamını yitirdi.

AMİDA HABER- Edinilen bilgiye göre, olay Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi’nde meydana geldi. 26 yaşındaki Yağmur Çelik, kompleksin fitnes bölümünde spor yaparken bir anda yere yığıldı. Kalp krizi geçiren Çelik’in arkadaşları tansiyonu düştüğü için bayıldığını düşünerek ayaklarını havaya kaldırdı.

diyarbakir-genclik-spor.jpg

İlk yardım ekibi yoktu

İddialara göre, merkezde ilk yardım ekibi olmadığı için, Yağmur Çelik’e ambulans gelene kadar profesyonel müdahale yapılamadı. Yerde, dakikalarca ambulansın gelmesi beklendi, ambulans geldi. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Ancak bu kez de spor salonun ana kapıları kilitli olduğu için, genç kadın sedye ile ambulansa taşınamadı. Kilitli kapılar açılana kadar 26 yaşındaki Yağmur Çelik hayatını kaybetti.

Kardeşi sinir krizi geçirdi

Bu arada Yağmur Çelik’in fitnese kardeşi Nupelda Çelik ile birlikte gittiği öğrenildi. Ablasının ölümüne şahitlik eden Nupelda Çelik sinir krizleri geçirdi. Çelik'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Amida Haber/ Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.