Diyarbakır’da inşaat sektörü zorda: Bir haftalık eylem kararı

Diyarbakır’da inşaat sektörü zorda: Bir haftalık eylem kararı
Beton fiyatlarındaki yüksekliğe dikkat çeken Diyarbakır İnşaat Müteahhiteri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı, “Pazartesi gününe kadar taleplerimiz dikkate alınmazsa, bir hafta boyunca beton dökmeme eylemi yapacağız” dedi.

AMİDA HABER - DİMDER Başkanı Aziz Elaldı ve dernek üyeleri artan zamlara karşı basın açıklaması yaptı. Elaldı, açıklanan kredi paketine ilişkin, görüşlerini paylaştı. Elaldı, açıklanan paketten dolayı memnun olduklarını söyledi. Daha önce açıklanan kredi paketlerinde bankaların kredi vermediğini dikkat çeken Elaldı, “Kredilerin verilmesi gerekiyor. Bankaların, bölge müdürlüklerinin müteahhitlere karşı tavırlarını eleştiriyorum. Bu yanlış tavırlarını değiştirmedikleri sürece onları kamuoyuna önünde zor durumda bırakacağız" dedi.

İş bırakma uyarısı

Maliyet artışlarından dolayı zor günlerden geçtiklerini belirten Elaldı, “Özellikle beton fiyatları belimizi büktü” dedi. Zamların geri çekilmemesi durumunda Pazartesi gününden itibaren bir haftalık beton dökmeme eylemi yapacaklarını ifade eden Elaldı, “Biz yetkilere sesleniyoruz; her alanda zamları durduranlar inşaat sektöründe kullanılan malzemelerde, özelikle de betonda indirime gitsinler. Pazartesi gününe kadar taleplerimizi dikkate alınmazsa, bir hafta boyunca beton dökmeme eylemi yapacağız” dedi.

Kamu Taahhüt Müteahhidi Cihan Günay da zamların geri alınmasını istedi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.