Diyarbakır'da işçi bulamıyor: 2 bin kişiye ihtiyaç var!

Diyarbakır'da işçi bulamıyor: 2 bin kişiye ihtiyaç var!
İşsizliğin tavan yaptığı Diyarbakır’da faaliyet yürüten Tekstil OSB, asgari ücrete çalıştıracak işçi bulamıyor. Tekstil OSB’de 2 bin işçiye ihtiyaç var.

Diyarbakır'da işçi bulamıyor: 2 bin kişiye ihtiyaç var!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan tekstil fabrikaları bölgedeki istihdam açısından önemli bir yere sahip olsa da gençler -tercih etmiyor. Fabrikalar yeni işçilere ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor. Fabrika yetkilileri çalışma koşullarının iyileştirildiğini, çalışanların gerekli özlük hakları verildiğini söylese de gençler bu konuda onlarla hem fikir değil.

 ‘TEKSTİL FABRİKALARIMIZ YÜZDE 30-40’LA ÇALIŞIYOR’

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Sezai Ayaz bütün koşullarda iyileştirme yapılmasına rağmen işçi bulamadıklarını söyledi. İş-Kur, sosyal medya hesaplarından verdikleri ilanlara dönüş alamadıklarını belirten Ayaz, “Vasıflı işçiyi de geçtik, vasıfsız işçi bile bulamıyoruz. Şu an bin 500, 2 bin arasında işçiye ihtiyacımız var. 8 yıl öncesine kadar işçilerin özlük hakları verilmiyordu. Şu an maaş asgari ücrette sabitlendiği için bütün çalışmalarımız resmi yapılıyor. Maaşları düzenli yatıyor. Hafta sonu izinleri, resmî tatil izinleri bunları hepsi uygulanıyor. Şartlar ve koşullar iyileştirildi. Buna rağmen biz işçi bulamıyoruz” dedi.

Diyarbakır'da işçi bulamıyor: 2 bin kişiye ihtiyaç var!

6 BİN İSTİHDAM

İşçi sıkıntısından dolayı tekstil fabrikalarının yüzde 30-40 kapasite ile çalıştığını belirten Ayaz, “Bu fabrikalar 6 bin kişiyi istihdam ediyor. 80 olan aktif tekstilimizi 100’e çıkartacağız. Bununla berabere 12 bin kişiye istihdam alanı açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır'da işçi bulamıyor: 2 bin kişiye ihtiyaç var!

‘İŞTEN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM’

Kısa bir süre önce tekstilde çalışma başladığını söyleyen D.S, kurumun koşullarından dolayı işten ayrılmak zorunda kaldığını ifade ediyor. D.S, “İş-Kur bünyesinde bizi işe aldılar. Maaşımızın bir kısmı İş-Kur bir kısmını ise firma veriyordu. Fakat maaşımı parça parça verdiler. Bir kısmı ise içeride bırakıldı. Para parça parça gelince hiçbir anlamı kalmıyordu ve zamanında da ödenmiyordu. Ayrıca sabah 6’dan önce, karanlıkta evden çıkıyordum. Bir dakika geç kalsam araç beklemiyordu. Bu sebeplerden dolayı iki ay dolmadan işten ayrılmak zorunda kaldım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.