Diyarbakır'da kırsaldaki öğrencilere robotik kodlama eğitimi
Kaynak:Anadolu Ajansı
AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında kırsal yerleşim birimlerindeki öğrenciler robotik kodlamayla tanışıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Young Guru Academy (YGA) desteğiyle hayata geçirilen çalışma ile kırsalda okuyan öğrencilere bilim setleriyle kendi tasarımlarını oluşturmaları, otonom sistemlerden sensör teknolojilerine kadar birçok yeniliği keşfetme fırsatı sunuluyor.
Öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen çalışma, kırsal Tokluca Mahallesi'ndeki Turan Koçer İlkokulu ve Ortaokulu'nda başladı.
Çocuklar bilime hazırlanıyor
Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Andiç, kırsaldaki öğrencilerin bilimle buluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, Bu şekilde çocuklarımız bilime aşina, geleceğe de daha iyi hazırlanmış olacaklar. Merkezdeki yaşıtlarıyla aynı şartları sağlamaya çalışıyoruz." dedi.
Öğrenciler robotik kodlamanın mantığını kavrıyor
Silvan Bilim Sanat Merkezindeki öğretmenlerden Azad Kırtay, çocukların bilgi ve becerilerini, analiz ve sentez yeteneklerini geliştirebilecekleri çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.
Eğitimlerle öğrencilerin robotik kodlamanın mantığını kavradığını anlatan Kırtay, şunları kaydetti:
"Deneme ve yanılma yoluyla problem çözme, sensör yönetimi gibi aslında robotik malzemelerin çalışma prensiplerini anlayabilecekleri etkinlikler yapıyorlar. Bu çalışmayla çocuklardan çevrelerindeki problemleri fark edip robotik setler yardımıyla çözmelerini bekliyoruz. Çözemeseler de fikir oluşturmalarını bekliyoruz.”
‘Çocuklarımız çok mutlu’
Okul müdürü Baran Andiç, projenin öğrencilerde yaratıcılığın, problem çözme yeteneğinin, analitik düşünme gibi disiplinlerin oluşmasında önemli bir katkı sunacağını belirerek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında çocuklarda yaratıcı düşünme ve problem çözme yetenekleri ön planda. Robotik kodlama da bize bunu geliştirecek. Köy okulumuzda böyle bir sınıfın, atölyenin oluşması çocuklarımız üzerinde çok olumlu etkiler yaratacak. YGA ekibine teşekkür ediyoruz. Yeni bir şey yaratma hissi çocuklarımızda çok olumlu etkiler sağlıyor. Çocuklarımız çok mutlu. Onların mutluluğu bize de yansıyor." diye konuştu.
6. sınıf öğrencisi Bilal Keskinkılınç, robotik kodlama eğitimi sayesinde teknolojiye olan ilgisinin arttığını belirterek, "Hocalarımız bizlere arabanın nasıl yapılacağını gösterdi. Onlara çok teşekkür ediyoruz, gelişmemize yardımcı oldular. Bunların üzerinde çalışırsam teknoloji mühendisi olabilirim." ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.