Diyarbakır'da kışa hazırlık temizliği başladı

Diyarbakır'da kışa hazırlık temizliği başladı

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır’da kış mevsimi öncesinde sel ve su taşkınlarına karşı önlem almak amacıyla yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarında kapsamlı temizlik çalışması başlattı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve şehirdeki altyapı sistemlerinin sorunsuz işlemesini sağlamak amacıyla yağmur suyu, mazgallar ve kanalizasyon hatları giderlerine yönelik temizlik başlattı.

Şerifoğlu: Çalışmalar yıl boyunca devam edecek

Artan yağış miktarlarının su baskınlarına yol açabileceğini belirten DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, düzenli bakım ve temizlik çalışmalarının yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

diyarbakir-buyuksehir-kishazirligi.jpg

Şerifoğlu, yağmur suyu, mazgallar ve kanalizasyon hatları giderlerine bez, poşet, plastik ve cam şişeler gibi yabancı maddeler atılmaması konusunda yurttaşların daha duyarlı olmasını istedi.

diyarbakir-buyuksehir-kishazirligi1.jpg

Şerifoğlu, “Altyapı sistemlerinin kış şartlarına dayanıklı hale getirilmesi ve olası risklerin en aza indirgenmesi için hem teknik hem de insan kaynağı açısından ekiplerimiz tam kapasiteyle çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum