Diyarbakır’da köy köy dolaşıp öğrencilere Kur’an-ı Kerim öğretiyor

Diyarbakır’da köy köy dolaşıp öğrencilere Kur’an-ı Kerim öğretiyor
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bir din görevlisi, imamı olmayan köyleri teker teker dolaşarak çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

Diyarbakır’da köy köy dolaşıp öğrencilere Kur’an-ı Kerim öğretiyor. Bir din görevlisi, imamı olmayan köyleri dolaşarak çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

İmamı olmayan köylere gidiyor

Kulp’ta bir din görevlisi olan Mehmet Mahşuk Bozkurt her gün kendi imkanları ile imamı olmayan köylere gidiyor. Diyanethabercom’da yer alan habere göre, Bozkurt köylerde çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

Kulp İlçe Müftülüğüne bağlı Hamzalı Akyaprak Camii İmam Hatibi Mehmet Mahşuk Bozkurt, her gün kendi imkanlarıyla imamı olmayan köylerde öğrencilere dini değerlerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim dersi de veriyor.

diyarbakirda-koy-koy-dolasip-ogrencilere-kuran-i-kerim-ogretiyor

“HİZMET ZAMAN VE MEKAN DİNLEMİYOR”

Mehmet Mahşuk Bozkurt, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Hizmet zaman ve mekan dinlemiyor. Orada dini eğitim almayı bekleyen onca geleceğimizin teminatı olan çocuk varken bizim boş durmamız uygun değildi. Ben de vakit aralarında boş kaldığım zamanlarda Uzunova Bahed köyüne gidip köyün öğrencilerine ders vermeye başladım. Günden güne öğrencilerimiz arttı Elhamdülillah" dedi.

Yaptığı çalışmalardan dolayı ilçe müftüsü Hakan Çağıran, din görevlisini tebrik ederek, "Hizmet zaman ve mekan ötesi bir olgudur. Fedakarlık örneğinin temsilcisi olan hocamızı tebrik ederim." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.