Diyarbakır'da maraton başladı

Diyarbakır'da maraton başladı

Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti, AK Parti ve CHP’nin listeleri belirlendi. Birinci sıralarda Berdan Öztürk, Galip Ensarioğlu ve Sezgin Tanrıkulu var.

AMİDA HABER - Yüksek Seçim Kurulu’nun partilere aday listelerinin teslimi için tanıdığı süre bitti. Partilerin tümü hazırladıkları aday listelerini YSK’ya sundu. Diyarbakır’da özellikle HDP / Yeşil Sol Parti ve AK Parti’nin listesi de merak ediliyordu.

2 avukat listeye girdi

emin-aktar1.jpg

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır listesinin başında Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanı Berdan Öztürk yer aldı. İkinci sırada Halide Türkoğlu, üçüncü sırada ise tanınan gazeteci Cengiz Çandar listeye girdi. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar’ın yanı sıra HDP yöneticisi Serhat Eren de avukat kontenjanından Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır listesine girdi.

Kürt İttifakı’na 2 kontenjan

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Partisi'nden oluşan “Kürt Özgürlük İttifakı” da Yeşil Sol Parti listesinden seçime girdi. 5 partiye sadece 2 kontenjan verildi. Kulislerde aday olacağı konuşulan PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel aday gösterilmedi.

Galip Ensarioğlu liste başı

galip.jpg

AK Parti Diyarbakır milletvekili adaylığı için eski vekil Galip Ensarioğlu’nu liste başı yaptı. AK Parti’nin listesinden Diyarbakır vekilliği için yarışacak diğer 11 isim ise şöyle: “Said Yaz, Suna Kepüğlu Ataman, Ayşegül Biçer, Aziz Alper Biten, Abdulvahit Güvensen, Feyzullah Şimşek, Hatice Seydaoğlu, Abdurrahman Kikizade, Tahsin Arslan, Muhammed Ahmet Masum Melikoğlu, Seyid Kutup Yıldırım.” AK Parti’den adaylık başvurusu yapan MKYK Üyesi Alaattin Parlak’ın liste dışı kalması dikkat çekti.

Baba, oğul, yeğen aday

Seçimin dikkat çeken isimleri arasında Ensarioğlu ailesi dikkat çekti. Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu İstanbul’dan İYİ Parti adayı oldu. Oğlu Vejdin Ensarioğlu Diyarbakır birinci sıra adayı, Salim Ensarioğlu’nun yeğeni Galip Ensarioğlu ise AK Parti Diyarbakır birinci sıra adayı olarak gösterildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.