Diyarbakır’da nadir görülen su samuru havuzdaki balıkları yedi

Diyarbakır’da nadir görülen su samuru havuzdaki balıkları yedi

Nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Dicle Nehri'nde yaşayan su samuru, havuzdaki balıkları yerken görüntülendi.

AMİDA HABER - Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan Dicle Nehri’nde yaşayan su samuru havuzdaki balıkları yedi.

Görüntülerde bot içerisinde bulunan balıkları yemeye çalışan su samuru, görüntülendiğini fark edince bir süre kendisini görüntüleyenleri izleyerek tekrar suya dalıp gözden kayboluyor.

su-samuru-diyarbakir.jpg

Dicle Nehri kıyısında çay bahçesi işleten ve aynı zamanda balıkçılık yapan Ferat Karagöz, havuzdaki balıkları yiyen su samurunu cep telefonu ile görüntüledi. Karagöz, "Dicle Nehri kıyısında çay bahçesi işletiyorum. Yıllardır Dicle Nehri'nde balık yakalarım. Bizim balık havuzumuz var. Bu su samurları havuzdaki balıkları yemeye geliyor. Yani alışmış sürekli balıklarımızı yiyor. Bu gelişinde fark ettim ve görüntüye aldım" dedi.

su-samuru-diyarbakir2-001.jpg

Görüntülerin paylaşılması üzerine bölgedeki çevreciler ve doğaseverler, su samurunun nadir ve tehlikede olan bir tür olduğuna dikkat çekerek, doğal yaşam alanlarında korunması gereken bir tür olduğu ve bu gibi durumlarda insan müdahalesi olmaması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.