Diyarbakır’da öğrenciler Bilim Şenliği’nde uzaya yolculuk yaptı!

Diyarbakır’da öğrenciler Bilim Şenliği’nde uzaya yolculuk yaptı!
Diyarbakır'da, kırsal mahallede eğitim gören öğrenciler için uzayı ve gökyüzünü tanıtan robotik aletlerle ‘Köy Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği’ etkinliği düzenlendi.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Yiğityolu Mahallesi’nde eğitim gören dezavantajlı öğrenciler için gerçekleştirilen etkinliğe komşu köylerden gelen öğrenciler de katıldı.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Köy Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği’ etkinliğinde öğrenciler hem eğitici oyunlar oynadı hem de eğlendi.

koy-bilimsenligi-diyarbakir.jpg

‘Çocuklar gökyüzü gözlemi yaptı’

Etkinlikte konuşan Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, “Yiğit Yolu kırsal mahallemizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bilimi köyümüze getirdik. Köyde yaşayan çocuklarımıza gece ve gündüz gökyüzü gözlemi yapma fırsatını sunduk. Bununla ilgili özellikle teleskoplarımız mevcut. Deneyim sonucu öğrenciler astronomi hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bunlarla birlikte kendi atölyelerimiz de mevcut. Robotik kodlama, havacılık, gibi atölyelerimiz sayesinde çocuklarımızın da deneyimleri noktasında ufukları açılmış oluyor. Kırsaldaki çocuklarımız bu tarz aletleri gördüğünde çok fazla heyecanlandı. Biz onlara kapı açmayla mükellefiz” dedi.

koy-bilimsenligi-diyarbakir33.jpg

‘Amacımız uzay konusunda öğrencileri geliştirmek’

Kırsaldaki öğrencilerin robotları tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda Proje Koordinatörü Seda Coşkun Eliküçük ise şunları söyledi:

“Temamız; hem bilim hem de astronomi, havacılık ve uzay konusunda öğrencilerimizi geliştirmek için. Katılım beklediğimizin çok üzerinde bir düzeyde. Burada en önemli şey, gönüllü öğretmenlerimiz bizlere destek oluyor. Alanında uzman havacılık, uzay konusunda mühendis öğretmenlerimiz de var. Bu hocalarımızla birlikte örneğin çocuklar güneş üzerindeki lekeleri gözlemlemekte. Bilim Sanat Merkezimizdeki öğretmenlerimiz, orada öğrencileriyle yaptıkları robotları buraya getirdi. Kırsaldaki öğrencilerimizin bu robotları tanıma fırsatı oldu”. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.