Diyarbakır’da peyzaj çalışması başladı: Burası neresi?

Diyarbakır’da peyzaj çalışması başladı: Burası neresi?

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin bazı yerlerinde peyzaj projeleri başlattı. Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi bekleniyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesi sınırları içinde bulunan Fiskaya’daki Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi’ndeki kullanılmayan 2 bin 781 metrekarelik alanda peyzaj düzenleme çalışması başlattı.

Kuru peyzaj örnekleri olacak

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, altyapı işlemlerinden elektrik, sulama tesisatı ve zemin düzeltme çalışmalarına devam ettiği toplam 2 bin 781 metrekarelik alanda, su tasarrufu sağlayan kuru peyzaj örneklerine de yer verecek.

fiskaya-peyzaj.jpeg

Farklı türlerde ağaç dikilecek

Projenin, 900 metrekarelik bölümde dolomit taşlarının kullanılacağı kuru peyzaj uygulamasında ayrıca ağaçların etrafı kuru cüruf ile kaplanacak. 481 metrekarelik alanın sert zemin olarak değerlendirileceği çalışmada, yere bazalt bordür ve bazalt plak taş serilecek.

peyzaj-fiskayae.jpeg

Fiskaya’daki çalışma kısa sürede bitecek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, altyapı çalışmalarının ardından alanda üst yapı işlemlerine başlayacak. 1000 metrekarelik alana farklı türlerde ağaçlar dikilecek ve yine mevsimine göre projenin bulunduğu yerin yamaçlarına farklı renk ve türde, çalı ile çiçekler toprakla buluşacak.

peyzaj-fiskayaa.jpeg

Büyükşehir Belediyesi, Fiskaya’da gerçekleştirdiği peyzaj düzenleme çalışmasını en kısa sürede tamamlayıp alanı hizmete açmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum