Diyarbakır’da polis ablukasında ‘Kobani’ protestosu: Yarın için çağrı!

Diyarbakır’da polis ablukasında ‘Kobani’ protestosu: Yarın için çağrı!
DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Kobani davasından yargılananlara 400 yıla varan cezalar verilmesini protesto etti. Eylem, polis ablukasında yapıldı.

AMİDA HABER - Dün görülen Kobani davasında, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu siyasetçilere 400 yılı aşkın hapis cezası verildi. DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Ceylan AVM önünde mahkemenin verdiği cezayı protesto için açıklama yaptı. Açıklama sırasında AVM’nin önü polis tarafından ablukaya alındı, polis sık sık Diyarbakır Valiliği’nin “eylem yasağı” kararını hatırlatarak grubu dağılması yönünde uyardı.

kobani-protesto-ceylan.jpg

‘Kamuoyu vicdanında beraat etmişlerdir’

Yapılan pazarlıklar sonrası polis grubun basın açıklaması yapmasına izin verdi. Grup adına açıklama yapan DEM Parti Diyarbakır Eş Başkanı Abbas Şahin şunları söyledi: “Şunu bir kez daha söylüyoruz; faşizme asla geçit vermeyeceğiz. Faşizme karşı daha çok omuz omuza olmanın, daha çok dayanışmanın olması gerektiği biz zaman dilimindeyiz. Biz bu cezaları tanımıyoruz, biz bu kararı tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Günay Kubilaylar Kobanî Kumpas Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız, Kürtlerin, Türklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve bu topraklardaki tüm ötekileştirilenlerin gönlünde berat etmişlerdir, özgürlerdir. Haksız ve hukuksuz yere ceza verilen arkadaşlarımız, bütün dünya kamuoyunun vicdanında beraat etmişlerdir. İçeride de dışarıda da mücadelemiz sürecek ve tüm ezilenlerin hakları için birlikte kazanacağız!”

polis-kobani-diyarbakir.jpg

Açıklamada, “Bijî berxwedana Kobanî” sloganları atıldı.

DEM Parti yarın saat 16.00’da Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı’nda geniş katılımlı protesto yapılacağını duyurdu. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.