Diyarbakır’da rüşvet davası: Beyoğlu, eski bakan Aksu aradı…

Diyarbakır’da rüşvet davası: Beyoğlu, eski bakan Aksu aradı…

Diyarbakır’da görülen Bağlar Belediyesi’ndeki yolsuzluk davasında eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Beyoğlu, söz konusu olayla ilgili eski bakan Abdülkadir Aksu’nun kendisini aradığını söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, korumaları ile duruşmaya geldi. Duruşmaya Beyoğlu’nun yanı sıra tutuklu sanıklar, S.A ile F.K, iş insanı N.B ile 4 tanık hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti sanıklardan F.K’ye söz verdi. F.K şunları söyledi, “2023 yılında haziran ayında Bağlar Belediyesi’nde görüştük. Davacı, bakan ve milletvekili devreye soktu. Para muhabbetleri sohbet amaçlıydı. Geçerliliği yoktur, manipüle edilerek yapılmıştır. Müşteki bana 'Yemek yiyelim' dedi. Sonra yolun kenarında durduk. Bana çantayı teslim etti. 'Hediyemdir' dedi. Köy ürünleri olduğunu söyledi. Ben de bakmadım bagaja bıraktım. 3-5 dakika sonra polisler durdurdu. Çantayı aldılar, sordular. 23 yıl belediyede görev yaptım. Odamda herhangi bir şekilde müdür yazısı yok. Telefonumun şifresini de vermek istemiyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

baglar-belediyesi.jpg

Beyoğlu: Bakan Aksu aradı

Daha sonra ifade veren eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, eski bakan Abdulkadir Aksu’nun kendisini aradığını ve yardımcı olmasını istediğini söyledi.

Beyoğlu ifadesinde, "Sayın Bakanımızın dostları dedim. Encümen toplantısı olduğu gün geldiler. Belediyede 30 müdürlük var. Çoğu birimlerde memur olmadığı için vekaleten bakarlardı. F.K., tekniker olarak çalışıyordu. Bir de kendi istekleriyle belediyeye bağış yapmak isterlerse yaparlar. Biz kimseyi zorlamayız. Hiçbir işlemde talimat vermedim. Beraatimi istiyorum” şeklinde konuştu.

İş insanı N.B. ise, “Tevdi için 2 milyon istediler. 'Başkan beyin talimatı böyle' dediler. Ortağım ile gittik. Daire başına da 50 bin TL istediler. Eski Bakan Abdulkadir Aksu’ya ulaştım, durumu anlattım. Bakan aradığı için 500 indirdiler. 'En son 5 milyon 500 bin yaparım' dediler. 4 koltuk vermişlerdi S.A.'ya. Kendisi ambulans şoförü. Bunlar 3’ü de şebeke. 'En son 4 milyon TL’ye bağlayın' dedim. F.K.’ye de 'Helal etmiyorum' dedim. Başkanın odasına çıktık. 'N.B.’nin işi tamamdır, hızlandırın' dediler. Olay günü aradım, beni internet üzerinden aradı. Yolun kenarında durduk. 'Para arabamda' dedim. Bana dedi ki F.K., 'Bagajıma at'. Kendi elimle bagaja koydum. Çanta çocuğumun okul çantasıydı, 'Geri getir' dedim. F.K., bana 'O iş bende' dedi. Benim ne bağım ne de bahçem var. Ben o çantada köy ürünü götürmedim” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme duruşmayı 17 Temmuz tarihine erteledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum