Diyarbakır'da soğuk içeceklere dikkat!

Diyarbakır'da soğuk içeceklere dikkat!

Kaynak:Zelal Sinayiç

Diyarbakır’da havaların ısınmasıyla beraber soğuk içeceklere rağbet artarken uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar, serinlemek ve susuzluğu gidermek için soğuk içecekleri rağbet göstermeye başladı. Ancak uzmanlar, bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunuyor.

‘Aşırı şekerli içeceklerden uzak durulmalı’

sicak-havalarda-serinletici-icecekler.jpg

Sağlık uzmanları, vatandaşların serinlemek için soğuk içecekler tüketirken aşırı şekerli içeceklerden kaçınmaları gerektiğini de belirtiyor. Aşırı şeker tüketiminin obezite ve diğer sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Diş sağlığına dikkat!

soguk-dis-sagligi-dikkat.jpg

Diş sağlığı açısından da uyarılarda bulunan diş hekimleri, özellikle çok soğuk içeceklerin dişlerde hassasiyet ve ağrıya yol açabileceğini belirtiyorlar. Dişleri korumak için içeceklerin yavaş yavaş ve küçük yudumlarla içilmesi gerektiğini, ayrıca diş sağlığını koruyan florürlü diş macunları kullanılmasının da önemli olduğunu vurguluyorlar.

‘İçecekler hijyenik şartlarda saklanmalı’

soguk-icecek-icmek.jpg

Ayrıca, içeceklerin saklama koşullarına da dikkat edilmesi gerektiğine değinen uzmanlar, özellikle evde hazırlanan içeceklerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerektiğini ve hijyenik şartlarda saklanması gerektiğini belirtiyorlar.

Su tüketimine özen gösterilmeli

soguk-su-dikkat.jpg

Diyarbakır'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, vatandaşların sıcak havalarda su tüketimine de özen göstermeleri gerektiği vurgularlar.

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.