Diyarbakır’da tarihi süpürdüler

Diyarbakır’da tarihi süpürdüler

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Surlar ve diğer tarihi mekanlarda çevre temizliği yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, temizlik kampanyası kapsamında Sur ilçesindeki tarihi mekânlarda çevre temizliği gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, ekiplerin dünya mirası surların temizliğinin sağlanması, yerli ve yabancı turistlerin tarihi yapıyı daha rahat ziyaret edebilmeleri için titiz bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

diyarbakir-tarih-temizlik.jpg

Surların tozu alındı

Fiskaya’daki Tarihi Taş Konak’ta başlayan çevre temizliği çalışmaları Hazreti Süleyman Cami Parkı’nda devam etti. Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ve burçlarda biriken çöpleri ve tozları aldı.

Surların tamamını kapsayan temizlik çalışmasının, sürekli kontroller yapılarak bölgenin temiz kalmasının sağlanacağı ifade edildi.

diyarbakir-temizlik-tarih.jpg

Ekipler kent genelinde temizlik yapacak

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinde temizlik çalışmaları yapacağı, il genelinde ihtiyaç duyulan yerlere de çöp kovaları yerleştirilmeye devam edeceği duyuruldu. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.