Diyarbakır’da tinerci saldırısında can kaybı arttı

Diyarbakır’da tinerci saldırısında can kaybı arttı
Son dakika: Diyarbakır’da madde bağımlılarının saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. HDP’li İmam Taşçıer ve İl Başkanı Gülistan Atasoy yetkililere tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Olay, Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi 15 Temmuz parkı yakınlarında meydana geldi. Parkta çıkan tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Yaşanan kavgada bir öğrenci olay yerinde hayatını kaybederken, 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılar Eğitim Araştırma Hastahanesine kaldırıldı.

Ölü sayısı ikiye çıktı

Durumu ağır olan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tinerci dehşetinde ölenlerin sayısı ikiye yükselmiş oldu.

'Diyarbakır'da kişi başına iki polis düşüyor'

İki dershane öğrencisinin hayatını kaybetmesi kentte tepkiye neden oldu. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ilgili kurumlara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşçıer, “Kişi başına 2 polisin düştüğü ilimizde nasıl bu tür olaylara tedbir alınmaz. Madde bağımlıların hareketleri kontrol altına alınamıyor mu?” diye sordu.

'Madde kullanım yaşı 10'a kadar düştü'

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy’da benzer bir tepkide bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atasoy, “Sıradan bir basın açıklamasına binlerce polis yığan emniyet , Amed’in her mahallesinde uyuşturucu madde satışına ,gençlerin her an zehirlenmesine karşı göz yumuyor adeta. Diyarbakır ‘da madde kullanım yaşı 10 a kadar düşmüş durumda.Yetkililer buna da kader diyip geçecek mi?” şeklinde tepki gösterdi.

'İdari birimlerin ağır sorumluluğu var'

Bir tepkide DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen’den geldi. Ülsen şu paylaşımı yaptı, “Bugün Diyarbakır’da madde bağımlılarının saldırdığı iki gencimizi kaybettik. Uyuşturucu ile mücadelede -mış gibi yapan emniyetin ve diğer idari birimlerin ağır sorumluluğu var bu ölümlerde. İktidarın uyuşturucu ile mücadelesin de koca bir yalan olduğu bu ölümlerle açığa çıktı” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.