Diyarbakır’da ulaşımda uzlaşı arayışı sürüyor: Yeni uyarı!

Diyarbakır’da ulaşımda uzlaşı arayışı sürüyor: Yeni uyarı!
Diyarbakır’da ‘abonman kartı’ iptal eden Özel Halk Otobüsleri, yeni yönetimle uzlaşmak için görüşmelere başladı. İndirimli ve ücretsiz kartını başkasına kullandıranların kartları da iptal edilecek.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da Özel Halk Otobüsleri geçtiğimiz aylarda, belediyelerle yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle eylem kararı almıştı. Abonman kartları iptal eden Özel Halk Otobüsleri, DEM Parti’ye geçen belediye ile uzlaşmak için görüşmelere başladı.

otobus-ulusim-toplu-tasima-diyarbakir.jpg

‘Kendine ait olmayan kartı kullananlar’

Özel Halk Otobüsleri, yaşadıkları mağduriyeti gidermek için, ücretsiz ve indirimli kart ile ilgili otobüslerin camlarına yeni bir uyarı yazısı yapıştırdı. Uyarı yazısında “Duyuru! Lütfen başkasının indirimli veya ücretsiz kartını kullanmayınız! Çünkü yasaktır. Şoför kontrolünde tespit edilen kartlar bir daha çıkarılamayacak ve kesinlikle iptal edilecektir. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

‘Bir daha verilmeyecek’

pervane.jpg

Amida Haber’e konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, “Halk Otobüsleri çok fazla mağdur ediliyor. Ücretsiz ve indirimli kartlar sadece bir kişiye veriliyor. Fakat o kartı ailenin bütün fertleri kullanıyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir çalışma yürütme kararı aldık. Başkasının kartını kullandığı tespit edilenin kartı Belediye tarafından iptal edilip bir daha verilmemesi lazım” dedi. (Zelal Sinayiç)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum