İmamoğlu’ndan Kobani Davası yorumu: Adalet siyasete alet edilmemeli

İmamoğlu’ndan Kobani Davası yorumu: Adalet siyasete alet edilmemeli
İtalya’nın başkenti Roma’da bazı temaslar için ziyarette bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kobani Davası kararı ile ilgili konuştu. İmamoğlu, “Kobani siyasi bir davanın sonu” dedi.

AMİDA HABER - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kobani Davası’nda HDP’li siyasetçilere verilen cezalara ilişkin, siyasi bir davanın sonucu olduğunu söyledi.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın ‘Yeni Bir Sabah’ programında İmamoğlu’nun Roma’da Kobani Davası’na ilişkin yaptığı yorum paylaşıldı.

2024/05/16/kobani-davasi.jpg

'Kimsenin cezalandırılmasını istemiyoruz'

İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye’de birçok siyasi davanın olduğuna atıfta bulunarak, “Adalet siyasete alet edilmemeli. Kimsesinin cezalandırılmasını istemiyoruz. Kobani siyasi bir davanın sonucu” ifadelerini kullandı.

"İster Selahattin Demirtaş, ister Ahmet Türk olsun"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları protokolü için gittiği İtalya’da gazetecilere Kobani Davası’yla ilgili şöyle konuştu:

“Siyasi bir davanın sonucu. Normalleşmenin ilk kuralı adalettir ve adalete uygun hareket etmektir. Şiddeti siyasetin gündeminden çıkarıp legal siyasetin önünü açmamız lazım. Şiddete başvurmadıkça hiç kimsenin de cezalandırılmasını asla doğru bulmayız. Hepimiz teröre de terör örgütlerine de karşıyız ama bugün verilen kararlar siyasi temele oturduğu sürece hiç kimsenin vicdanı rahat edemez. Bu kapsamda tabii ki üzülüyoruz.

Bunun adı ister Selahattin Demirtaş, ister Ahmet Türk olsun. Yani bu insanları mahkum etmek bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Kazandırmayacak da… Ahmet Türk daha dün yani 1970’lerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan bir aktördü. Legal siyaseti yok ettiğimiz takdirde, makul ve mantıklı bir ortamı ve insanların huzur güven içerisinde kendini hissedeceği bir ülkeyi oluşturma şansımız yok. Siyaseti ve siyasetçiyi ortadan kaldırdığınızda boşluğu dolduran yapılar az önce bahsettiğimiz yapılar. Hiçbir tüzel kişiliği olmayan yapıların gücü üzerinden ülkede racon kesilir hale geliyor ve mağduriyet daha da büyüyor.” (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.