Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti seçim bürosuna silahlı saldırı

Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti seçim bürosuna silahlı saldırı

Son dakika: Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldı. Polis inceleme yapıyor.

AMİDA HABER- 14 Mayıs tarihinde yapılacak tarihi seçimlere sayılı günler kala partilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti, CHP ve AK Parti’nin ardından akşam saatlerinde Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’ndeki seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldı.

İşte kurşunlanan YSP seçim bürosu

kursunlandi-hdp.jpg

Amida Haber’e konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti’nin Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde bulunan Kadın Seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldığını söyledi.

'Seçim büromuz hedef alındı'

Saldırı anında seçim bürosunda kimsenin olmadığını dile getiren Atasoy, “Saldırı içerde kimse yokken yapıldı. Direk seçim büromuz hedef alındı. Şuan avukat arkadaşlarımız olay yerinde polisle birlikte inceleme yapıyorlar. Bu saldırı ile kaos ve korku yaratmak istiyorlar. Eski senaryoları tekrarlatmak istiyorlar. Bireysel bir olay değil. Organize bir olay” ifadelerini kullandı.

Saldırının haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Ekiplerin incelemesi sürüyor.

Öte yandan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, yapılan incelemelerde olayın adli bir vaka olduğunu, seçim bürosuna yönelik bir saldırı olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.