Diyarbakır’daki kaldırımlar işgal altında

Diyarbakır’daki kaldırımlar işgal altında
Araç sayısının her geçen gün arttığı Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde park yeri sorunu giderek büyüyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar, araçların işgali altında.

AMİDA HABER- Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da, yolların yetersiz kalması bir yana, park yeri sorunu da giderek büyüyor. Özellikle Diyarbakır caddesinde hatalı parkların önüne geçilemiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların işgali altında. Yayalar ise hayati tehlikesi olan yollarda yürümek zorunda kalıyor.

Yayalar risk altında

silvan-kadirim1.jpg

Silvan'ın en işlek caddelerinden Diyarbakır, Gazi, Azizoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesinde, araç sürücüleri yayaların hakkını adeta gasp ediyor. Yayalar için yapılan kaldırımların bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçları tarafından işgal altında olması, vatandaşların trafik akışının olduğu yollarda yürümesine neden oluyor ve bu çok büyük tehlikeler yaratıyor.

Sürücülere ceza

Yürüyecek alan bulamadığı için yoldan yürüyen yayalar, her an kaza tehlikesi atlatıyor. Özellikle bebek arabası kullanan anneler için büyük sıkıntı oluşturan bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. Pek çok sürücü, çift sarı çizgiye park edip, engelli araç bölümlerini bile zapt ediyor. Silvan'da yasak olan kuralları umursamayan sürücüler, kural tanımadan hareket ediyor.

Polis ve zabıta ekipleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da, kesilen para cezaları sürücüleri bu hatalardan caydırmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum