Diyarbakır’daki kolejde ilginç iddia: Vaat edilen ödül verilmedi!

Diyarbakır’daki kolejde ilginç iddia: Vaat edilen ödül verilmedi!
Diyarbakır’daki özel bir okulda, gerçekleştirilen İngilizce sınavında dereceye giren öğrencilere verilmesi vaat edilen ödülün verilmediği iddia edildi. Aileler, tepkili.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da özel bir okulda gerçekleştirilen ödüllü İngilizce sınavında vaat edilen ödüllerin verilmediği iddiası gündeme geldi. 19 Mayıs tarihinde düzenlenen ve 4-8 ve 9. sınıflara özel yapılan sınavda birinciye tablet, ikinciye bisiklet ve üçüncüye akıllı saat hediye edileceği duyurulmuştu. Toplamda 50 öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları 27 Mayıs’ta açıklandı ve A.A. adlı öğrenci, 50 sorudan 46’sına doğru cevap vererek birinci oldu.

bursluluk-sinav-diyarbakir.jpeg

Sıralamaya giren öğrencilere ödüller verilmedi

Birinci olan öğrencinin babası Turgut A, çocuğunun hak ettiği ödülün verilmediğini iddia ederek durumu Amida Haber’e anlattı. Atlı, "Özel okuldan bizi arayıp İngilizce sınavı var dediler, biz de başvuruda bulunduk. 19 Mayıs’ta çocuğum sınava girdi ve birinci oldu. Çocuğum birinci olduğunda okulla iletişime geçtik, bize dönüş yapacaklarını söylediler. Aradan 20 gün geçmesine rağmen çocuğumun ödülünü vermediler ve bizi oyalamaya çalışıyorlar. 'Full çekmesi gerekiyor ve okula kayıt yapmanız gerekiyor' diye geçiştirmeye çalışıyorlar. Başvuru sürecinde böyle bir şeyden bahsetmediler. Bu bir bursluluk sınavı değil ki ben kayıt yapayım. Çocuğumun hakkının verilmesini istiyorum” dedi.

sinavlar-burs-belge.jpeg

Baba A., çocuğunun hak ettiği ödülün verilmesi için, okul yönetimine çağrı yaptı. (Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.