Diyarbakır’daki Rehabilitasyon Merkezleri: Yargısız infaz yapılıyor

Diyarbakır’daki Rehabilitasyon Merkezleri: Yargısız infaz yapılıyor

Kaynak:Hasan Kösen

Diyarbakır’da faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri, haklarında çıkan yolsuzluk haberleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmesi hakkında ortak bir açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır Rehabilitasyon Merkezleri adına yapılan açıklamada, “Diyarbakır’da 20 bin çocuğa özel eğitim hizmeti veren yaklaşık 5 bin çalışan istihdam eden özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine adeta yargısız infaz yapılıyor.” denildi.

Sanki cezalar kesinleşmiş gibi...

Açıklamada, “Bizler Diyarbakır Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak henüz çalışmaları sonlanmamış bir denetimin bu şekilde sanki kurumlar suç işlemiş ve cezaları kesinleşmiş gibi lanse edilmesini doğru bulmuyor hakkımızda yayınlanan haberleri reddediyoruz.“ ifadelerine yer verildi.

2024/07/15/kres1.jpg

Diyarbakır Rehabilitasyon Merkezleri tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

“Diyarbakır’da 20 bin çocuğa özel eğitim hizmeti veren yaklaşık 5 bin çalışan istihdam eden özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine adeta yargısız infaz yapılıyor. Bu kadar geniş bir kitleye hitap eden kurumlarımızda şüphesiz eksiklik olmakla birlikte mevzuat ve uygulamadan kaynaklı eksiklikler her yerde olmasına rağmen Diyarbakır’da bu şekilde gündem olması manidardır.

Özü itibariyle zaten manipülasyona açık bu sektörde iyi niyet barındırmayan ve eksik yaklaşan kamu idarecilerin olduğu da unutulmamalıdır. Yapılan bir hata veya eksiklik tüm sektöre ve kurumlara asla mal edilemez bir bütün olarak kurumları itham etmek vicdan ve ahlak değerlerine sığmaz.

Hiç kimse bahsettiğimiz değerlerin tersi sayılabilecek öğrencilerin personellerin veyahut diğer paydaşlarımızın hakkına hukukuna halel getirenleri sahipleneceğimizi düşünmesin. Kurumlarımız her ay düzenli olarak denetimden geçmekte standart ve yönetmeliğe uygun işleyişleri denetlenmektedir.

Zaman zaman bazı usulsüzlükler tespit edilse de gerekenleri milli eğitim bakanlığı tarafından zaten uygulanmaktadır. Söz konusu denetimlerin bazıları şikayete tabi olabilmekte bu sebeple de kişi veya kurumlara yönetmelik hukuku çerçevesinde zaten gereken cezalar verilmektedir.

Fakat iddia kaynaklı denetimlerde bunu gerçek kabul edip araştırılan hususları bütün kurumların işlediği suç şeklinde lanse etmek hem işleyişin usulünü bilmemekten hem de bazı art niyetli yönelimlerin hizmetini yapmaktır. Bizler Diyarbakır Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak henüz çalışmaları sonlanmamış bir denetimin bu şekilde sanki kurumlar suç işlemiş ve cezaları kesinleşmiş gibi lanse edilmesini doğru bulmuyor hakkımızda yayınlanan haberleri reddediyoruz.”

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum