Diyarbakır’dan STK’lar seslendi: Failler yargılansın!

Diyarbakır’dan STK’lar seslendi: Failler yargılansın!

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri Sur İlçesi’ndeki kafelere yönelik saldırıları kınadı.

AMİDA HABER -Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun ile belediye eşbaşkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile DEM Parti Diyarbakır il, ilçe örgütlerinin yanı sıra kentte ki STK kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Platform üyeleri yaptıkları açıklamada, özel ticari işletmelere yönelik fiziki ve sözlü saldırıların kabul edilemeyeceği vurgulandı. “Farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip yurttaşların bir arada yaşadığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağımızı da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, yetkililerin etkin bir soruşturma ile failleri tespit etmesi istendi.

‘Takipçisi olacağız’

kent-koruma-komisyonu.jpg

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “İvedilikle tespit edilerek yargılamanın yapılmasını ve genel güvenlik için tehlike oluşturan bu tür vakıaların sıklıkla yaşandığı görülmekle, bu ve benzeri olayların tekraren yaşanmaması için önleyici güvenlik önlemlerinin alınmasını beklediğimizi ve sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum