Diyarbakır’ın 17 ilçesi için Kürtçe açıklaması

Diyarbakır’ın 17 ilçesi için Kürtçe açıklaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun kentin 17 ilçesinde Kürtçe ile ilgili atılacak adımları destekleyeceklerini açıkladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO), okullarda Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrenciler için başlattığı tablet kampanyası kapsamında ÇandAmed Kültür ve Kongre Merkezi’nde (Sezai Karakoç) program düzenledi. Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘Halkımıza Kürtçe için yardımcı olacağız’

dogan-hatun.jpg

Programa katılanlara Kürtçenin Kurmanci lehçesi ile hitap etti. Eş Başkan Hatun, anadilin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemizde kim anadilde çalışma yürütmek isterse, sadece çocuklar ile ilgili değil, akademik çalışma yürütmek isteyen, Kürtçe bilimsel çalışma yürütmek isteyen, dilin geliştirilmesi için kurs açmak isteyenler olursu hepsine yardımcı olacağız. Buradan onun sözünü veriyoruz. Dilimiz için her sözü veririz. Her ağaç kendi kökleri üzerinde yeşerir, insan da kendi diliyle var olur.” dedi.

‘Her çocuk anadilini öğrenmeli’

dogan-hatun1.jpeg

DTSO’nun yaptığı çalışmanın önemli olduğunu kaydeden Hatun, anadilin yaşamın her alanında kullanılması gerektiğini belirterek, “Çocuklar iki ya da üç dili öğrenebiliyor. Çocuklar Türkçe, İngilizce ve Arapça gibi birçok dili öğrenebilirler, bu sorun değil ama çocukların anadillerini öğrenmemesi bir sorudur. Bunu anlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

dogan-hatun2.jpeg

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise anadilin önemine dair yaptığı konuşmadan sonra 700 öğrenciye tablet verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum