Diyarbakır’ın saç trendleri: Kısa kesim, kahve köpüğü!

Diyarbakır’ın saç trendleri: Kısa kesim, kahve köpüğü!
Yaz mevsimiyle beraber sıcaklıklar kendini iyice hissettirmeye başladı. Yaz sıcaklıklarında hangi saç modelleri ve saç boyaları revaçta? Saçların sağlığı için nelere dikkat ekmek gerekiyor? Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da yaz saç trendlerini ve bakım ipuçlarını Amida Haber olarak sizler için derledik.

Kısa ve hareketli kesimler

kuafor-kadin2.jpg

25 yıldır kadın kuaförlüğü yapan Doğan Çolak, deneyimleriyle yaz mevsiminde tercih edilen saç modelleri ve boyalar hakkında önemli bilgiler verdi. 2003 yılından beri aynı mekânda mesleğini sürdüren Çolak, yaz aylarında özellikle kısa ve hareketli saç modellerinin revaçta olduğunu belirtti. Çolak, "Şu an genelde kısa, hareketli saç modelleri revaçta. Önler daha kısa butterfly kesimler, kelebek kâkül, küt kesimler, kısa kesimler daha revaçta. Havaların ısınmasıyla beraber daha rahat modeller, daha rahat kesimler tercih ediliyor" dedi.

Doğal tonlar, akmayan renkler

kuafor.jpg

Çolak, saç boyalarında da yazın getirdiği değişimlere dikkat çekerek şöyle dedi: "Boyalarda ise daha çok akmayan renkler ve daha rahat modeller tercih ediliyor. Yaz aylarının gelmesiyle beraber daha çok doğal, sıcak tonlar tercih ediliyor. Kahve köpüğü, bal köpüğü, bakır tonları, sıcak kahve, revaçta."

Sıcak Havalarda Saç Bakımı

Yaz mevsiminin kurak geçmesiyle birlikte saç bakımının önemine vurgu yapan Çolak, saçların nemine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Çolak: "Yazın kurak geçtiği bu mevsimlerde saç bakımına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Saç kesimlerinde, boyamada en büyük iş kişinin kendisine düşüyor. Bu mevsimlerde saçlar biraz daha kuruyor, daha fazla bakım gerektiriyor bu yüzden saçların nemine çok dikkat edilmeli" diye konuştu.

kuafor-kadin21.jpg

Nemlendiricilere dikkat!

Çolak, nemlendirici ürünlerin kullanımına da dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Gerekli nemlendiricileri kullanılmalı fakat bu nemlendiricilere de dikkat edilmesi gerekiyor. Kullandıkları ürünlere çok dikkat etsinler. Her yerde aldıkları boyalar kullanılmamalı, kuaförlerinden yardım alsınlar." (Zelal Sinayiç-Hozan Adar)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.