Diyarbakır’ın Saklı Cenneti: Tilham mı, Yatır mı?

Diyarbakır’ın Saklı Cenneti: Tilham mı, Yatır mı?

Kaynak:Zelal Sinayiç

Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak gösterilen ve Tilham (Hantepe) Köyü’ ne bağlı olduğu zannedilen yer aslında nereye bağlı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak bilinen ve Tilham (Hantepe) Köyü’ne bağlı olduğu sanılan doğal güzellikler içeren bölgenin nereye bağlı olduğu merak konusu oldu. Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki Tilham (Hantepe) köyü olarak bilinen bu bölge, hafta sonları şehirden kaçmak isteyenlerin gözdesi haline geldi.

2024/07/26/tilham-koyu-piknik.jpg

Özellikle Dicle Nehri çevresindeki bu alan hem haftanın yorgunluğunu atmak hem şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak hem de doğal güzelliklerle dolu bir gün geçirmek isteyen vatandaşların tercih ettiği bir yer oldu.

dicle-nehri-yatir-koy.jpg

Ancak bu bölgenin Tilham’a bağlı olarak bilinmesi, vatandaşlar arasında tartışma konusu haline geldi. Köylüler, söz konusu alanın aslında Tilham’a değil, Yatır Köyü'ne bağlı olduğunu ve bu yanlışın düzeltilmesi için çok fazla girişimde bulunduklarını ifade etti.

yatir-koy-nehir.jpg

Tilham (Hantepe) köyünün muhtarı Ramazan Aktaş, söz konusu bölgenin köylerinin sınırları dışında bulunduğunu ve aslında Eğil ilçesine bağlı olduğunu belirtti. Aktaş, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bahsedilen alan bizim köyün üst tarafında yer alıyor. Eğil ilçesine bağlı Yatır (Şawelya) köyü sınırları içerisinde bulunuyor.”

Haber: Zelal Sinayiç

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum