Diyarbakırlı gazeteci beraat etti

Diyarbakırlı gazeteci beraat etti
Gazeteci Ferit Aslan’ın, “Mardin’de bir hakim polisle okul bastı, üç öğrenciyi gözaltına aldırdı” başlıklı haberi nedeniyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Savunmasında hakkındaki iddiaları ret eden Aslan’a mahkeme beraat kararı verdi.

AMİDA HABER - Gazeteci Ferit Aslan, Mardin 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen “sansür yasası” kapsamında açılan davanın ilk duruşmasında avukatı Neşet Girasun ile duruşmaya katıldı.

Aslan savunmasında söz konusu haberle ilgili, “33 yıldır gazeteciyim. Bugüne kadar halkı galeyana getirecek, iç ve dış bakımdan ülkeyi zora sokacak bir haber yapmadım. Dava konusu haberi beş, altı kaynaktan teyit ettim. Haberle birlikte iki fotoğraf da geldi. Bir fotoğrafta okul bahçesinde beş, altı polis aracı, diğer fotoğrafta ise okul girişinde bekleyen yedi, sekiz polis vardı. Ertesi gün başsavcılığın yaptığı açıklamayla haberin doğruluğu ortaya çıktı.” dedi.

‘Yazdığım haber doğrudur’

Ferit Aslan savunmasına şöyle devam etti: "Başsavcılık, hâkimin okula eşine destek amacıyla gittiği belirtilmiştir ama böyle öğrenci ve öğretmen arasında geçen bir tartışma neticesinde beş, altı polis aracıyla okula gidilmesi hayatın olağan akışına uygun değildir. Çocukların ailelerinin şikâyeti üzerine başlatılan bir soruşturma da mevcuttur. Yazdığım haber doğrudur, herhangi bir kargaşa yaratma kastım yoktur."

Savcı beraat istedi, mahkeme kararı verdi

Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat Aslan’ın beraatini talep etti. Mahkeme heyeti de savcının görüşüne uyarak gazeteci Ferit Aslan'ın beraatine karar verdi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.