Diyarbakırlı hukukçunun kasko şirketi ile imtihanı!

Diyarbakırlı hukukçunun kasko şirketi ile imtihanı!
Diyarbakır’da seyir halinde iken aniden önüne çıkan araçla çarpışarak trafik kazası geçiren Av. Remzi Atalay, çarptığı aracın 100 yüz kusurlu olmasına rağmen kasko şirketinin aracına pert raporu vermemesi nedeniyle mağdur oldu.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı avukat Remzi Atalay geçtiğimiz Temmuz ayında seyir halinde iken aniden önüne çıkan başka bir araçla çarpışarak trafik kazası geçirdi. Resmi kayıtlara göre aniden önüne çıkan ve hiçbir şekilde kaçacak yeri olmayan mağdurun çarptığı aracın yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen kasko şirketinin aracına pert raporu vermemesi nedeniyle mağdur oldu. Yüzde 100 kusurlu olan sürücünün kasko sigorta şirketi aracının pert olduğunu kabul etti ve 8 gün içinde kasko bedelini karşılayarak, eksik bilgi ve belgelere rağmen dosyayı kapattı.

‘Belge ve fotoğraflara rağmen kabul etmedi’

Buna rağmen kusurlu aracın trafik sigortasını yaptırdığı Türkiye Sigorta tüm belge ve fotoğraflara rağmen mağdurun aracının pert olduğunu kabul etmedi. Yüzde 100 kusurlu aracın trafik sigortasını yaptığı Türkiye Sigorta’ya müracaat edilerek, pert ve hasar işlemleri için dosya açıldı. Yine tutanaklar, karşı tarafın kusurlu olduğuna dair belgeler, her iki hava yastığının patlamış olması gibi belgeler de eklendi. Yapılan zarar tespitinde 400 bin TL’lik aracın 190 bin TL masrafı olduğu tespit edildi. İddialara göre, Sigorta şirketi 400 bin TL değerindeki araçtaki 190 bin TL'lik zarara rağmen pert olmadığına karar verdi. Mağdur kazadan sonra Türkiye Sigorta Şirketine başvurdu, eksper atandı ve ardından mahkemeye gitti. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan tespit davasında da aracın onarılamaz olduğuna karar verildi. Sigorta Şirketi, mahkemenin bu kararını da tanımayarak, aracın pert olduğunu kabul etmedi. Üstelik mahkemenin 190 bin TL zarar tespitini de tanımadı ve araçta 100 bin TL'lik zarar olduğuna karar verdi.

‘Mağduriyetim devam ediyor’

Mağdur Av. Remzi Atalay, Türkiye Sigorta Şirketi’nin kural tanımazlığından dolayı mağduriyetinin devam ettiği belirterek, şunları söyledi: “Maalesef kimse bunları denetlemiyor, sorgulamıyor. Siz onlara güvendiğinizle, kaybettiğiniz parayla, aylarca arabasız kaldığınızla ve mahkeme kapılarında süründüğünüzle kalıyorsunuz. Çünkü sorumluluklarını yerine getirmeme konusunda uzmanlar ve bir şekilde kılıfına uyduruyorlar. Çünkü yetki ellerinde, istediklerini yazıp, çiziyorlar. İki yıl önce kardeşimle buna benzer bir kaza yaşadık ve kusur bizde olmamasına rağmen jandarma taraflı rapor tutmuş. Şirket pert raporu vermedi, nerden tutsan elde kalır yani. Geçen sene bin 500 olan kasko 16 bin olmuş, soygun resmen. Kaza durumunda da de böyle rezillikler yaşatıyorlar.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.